vrijdag 11 mei 2018

Nationaal glasmuseum

Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen.


Nationaal glasmuseum

Hedendaagse en experimentele tentoonstellingen geven een blik op. Cochius - werd op een steenworp afstand van de fabriek een glasmuseum ingericht. Zes dagen per week beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken!


Met glas is zoveel meer mogelijk dan je denkt! Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s.


Nationaal glasmuseum

Liefhebbers van glas kijken hier hun ogen uit. De volledige collectie van het museum is permanent te zien. Het museum is gevestigd in twee voormalige woonhuizen.


Beide villa’s aan rivier de Linge zijn met overdekte loopbruggen met elkaar verbonden. Leerdam staat wereldwijd bekend om zijn glas. Het wordt hierbij geregeld benaderd om informatie te geven ten aanzien van glas in het algemeen en ten aanzien van de collectie in het bijzonder. Reviews Great talk and display, also good place to hang out. Na zestig jaar is het museum nog altijd gevestigd in het woonhuis van Cochius, de voormalige directeur van de Glasfabriek.


De collectie van het museum bestaat uit een verzameling kunstnijverheid in glas, zowel sier- en kunstglas als gebruiksglas. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook tijdelijke exposities te zien. De kleinzoons hebben met de speurkaart op hun manier ook genoten van het museum. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt.


In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland. Wekelijks fotograferen we de nieuwste collectie glaskunst die door de meesterglasblazers die week gemaakt zijn en plaatsen die in deze rubriek. The National Glass Museum consists of. Het Nationaal Glasmuseum bestaat uit twee locaties: de glasblazerij en het glasmuseum.


Nationaal glasmuseum

Op deze sfeervolle plek maakt u kennis met glas in al haar facetten. Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de eigen Glasblazerij in een voormalige houtloods aan de rivier de Linge. Glasblazers toveren voor uw ogen van zan kalk en soda prachtige objecten van glas. Ze blazen het glas met een blaaspijp, trekken glasdraden, voegen kleur toe en zwaaien met de pijp, waardoor niet één object hetzelfde is.


Bekijk ook de koopavond en koopzondag blokken voor aanvullende informatie. Het is dan ook niet voor niets dat het Nationaal Glasmuseum in deze stad te vinden is. In de collectie vind je verbluffende stukjes glaskunst, maar ook gebruiksvoorwerpen die de geschiedenis van het glasblazen laten zien.


De expositie belicht het ‘alledaags’ decoratief glas in kozijnen, deuren en ramen in Nederlan maar ook het zogenaamde ‘bouwglas’, met unieke exemplaren van glazen bouwstenen en dakpannen. Op kleine afstand van de fabriek staat het Nationaal Glasmuseum. Dit is dé glazen schatkamer van Nederland! In het Nationaal Glasmuseum is de grootste en belangrijkste collectie Nederlands glas te zien. Het glas komt uit de 20e en 21e eeuw.


Bij het Glasmuseum is ook een glasblazerij waar je eens in het echt kan zien hoe glas gemaakt wordt. Het object heeft een kern van regenboogkleuren welke zweven in helder glas. Bezoek eens een glasmuseum. Leuk idee voor een dagje uit ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts