dinsdag 22 mei 2018

Moestuin houten bak

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Ruim assortiment houten bakken.


We willen weten wat we nu echt eten en dankzij de moestuintjes actie van de Albert Heijn zijn we helemaal verknocht aan groente en kruidenplantjes. Onze houten kruidenbakken voor buiten hebben een stoere uitstraling.

Kies uit diverse moestuinbak afmetingen en modellen zoals de populaire verhoogde houten moestuinbakken. Droom je van groente en fruit uit eigen tuin? Maar beschik je niet over de tijd om een grote moestuin bij te houden? Met een moestuinbak of kas kweek jij eenvoudig je eigen verse ingrediënten. Of je nu groene vingers hebt of juist helemaal niet: iedereen kan tuinieren met de gebruiksvriendelijke moestuinbakken en kassen van Praxis.


Maar plaats je die bak tegen een schutting, dan zijn een aantal vakken niet meer bereikbaar. Omdat je de bak straks gaat vullen met Makkelijke Moestuinmix, hoeft die niet al te hoog te zijn.

Wie groente wil kweken en een kleine tuin heeft of alleen een terras, moet slim zijn. Zet een tuintafel neer en begin daarop een moestuin in potten, bakken en kistjes. Reserveer voor de minimoestuin een tafeltje in een beschut, licht en zonnig hoekje.


Mix potten van glas en keramiek met houten wijn- en fruitkistjes en bakken van blik en zink. Een moestuinbak is echt letterlijk een houten bak die je op grond neerlegt, het liefst zelfs een beetje in de gron zodat deze stevig staat. De wanden bestaan uit een aantal gestapelde balken die aan de binnenzijde door middel van latten met elkaar verbonden zijn. Omdat je zelf de maten kan bepalen past de moestuinbak in elke tuin.


Had op een aardbei bericht over aardbeien kweken in isomo bakken een reactie gelezen van een aardbeiteler op pensioen die zijn aardbeibakken verkocht. Deze bakken hangen op werkhoogte op de zijvleugels, dus los van de gron minder ziektes, makkelijker te plukken en voor onderhoud enzo. Een koude bak wordt ook wel een winterbak genoemd. Deze bakken zijn ervoor om planten, voornamelijk moestuintjes, ook in de winter te kunnen laten groeien.


De bakken beschermen de plantjes tegen de kou van de winter. Of je zaait in volle gron in een vierkante meter- moestuin of in potten op terras of balkon, het moment is nu aangebroken om buiten te zaaien. Kies voor je moestuin ( bak ) een zonnige ligging en liefst beschut tegen de wind.


De schaduw kun je het beste vermijden. Begin dus geen moestuin naast grote struiken of bomen.

Plaats in de buurt van de moestuinbak potten met bloemen. Bijtjes komen dan graag in de buurt van jouw bak en bevruchten ook de bloemen van je groenten, zoals courgettes. Stel dat het lang regent, dan wil je dat het water snel kan weglopen.


Zelf je moestuin maken met Praxis. Of je nu een grote of kleine tuin hebt: bij ons vind je altijd een moestuin die bij jouw woonsituatie past. Zo hebben we grote moestuinbakken die je langs je grasveld kunt plaatsen, maar ook speelse houten kweektuinen met verschillende lagen waarmee je een moestuintje kunt beginnen.


Beschik je niet over een tuin? Alle moestuinbakken vind je op beslist. Bestel snel jouw tuinkassen. Als houten moestuinbak die je gewoon op de grond legt.


Als moestuinbak op een stevig onderstel zodat je kan moestuinieren zonder je te bukken. Net als voor kleine kinderen: die kunnen dan overal bij zonder in de bak te hoeven staan. Heb hier per bak houten europalet frames op elkaar gestapeld en er eerst en dikke worteldoek in gelegd. Het hout is onbehandel sterk en goedkoop. Let wel dat je nieuwe of reine frames koopt om geen giftige stoffen in je planten te krijgen.


Vind de beste selectie moestuin houten bak fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit moestuin houten bak voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Nu is mijn vraag wat kan ik hier binnenkort in kweken (zaaien) en dan later in de volle grond verder laten groeien in de moestuin ? Op de bodem komt nog plastic en wat gaten voor water afvoer. Ben je bijvoorbeeld een beginner, heb je een kleine tuin of wil één van je kinderen graag moestuinieren? Dan is deze moestuinbak met vakken ideaal. Met onze moestuinbakken kweekt u voortaan zelf uw groente en fruit.


Kies uit verrijdbare moestuinbak tot eenvoudige houten bakken. Zelf kweken is de trend van de laatste jaren. Zo weet u precies wat er met uw groente en fruit is gebeurd. Graag wil ik met enkele voorbeelden van de groenteteelt in koude bak , overtuigen van het nut ervan, om het even hoe deze bak opgebouwd is.


De bovenstaande foto geeft ook een goed beeld weer van de gedeeltelijk gedemonteerde voorzijde van de koude bak. De totale lengte is ongeveer 40m, verdeeld in gelijke segmenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts