dinsdag 22 mei 2018

Narcissen in pot

Specialistisch advies nodig? Narcissen kunnen ook prima in pot. Het zijn gemakkelijke bollen, die het vrijwel altijd overal doen. Ze kunnen zowel in de zon als in de halfschaduw staan. Plaats de narcissen met de neus naar boven in de grond.


Bedek de narcissen met een laag potgrond en druk dit daarna goed aan.

Na het narcissenbollen planten komt het verzorgen. Daarnaast staan ze graag in de zon. Na de bloei is het verstandig om de bloemen eraf te knippen. Op die manier gaat alle energie in de bol zitten en komt de narcis het jaar er op weer mooi terug.


Hoe meer water narcissen krijgen, hoe hoger ze kunnen worden. Omdat ze altijd de zon zoeken, kunnen narcissen -op- pot binnen het beste af en toe gedraaid worden, dan groeien ze niet scheef. Door de pot niet tot aan de rand te vullen heeft het ruimte voor water en eventueel bemesting.


Stap 4: In de herfst kun je meerdere bollen en knollen in één pot planten om een voorjaarstuin te hebben in één pot.

Dit heet de lasagna techniek. Of je kiest bollen die na elkaar bloeien om zo 1dagen bloei in één pot te krijgen. Het voorjaar komt binnen met… bloembollen op pot ! Wat dacht je van vrolijke narcissen , blauwe druifjes, krokusjes of hyacinten, om een saai hoekje in de woonkamer of de keuken mee op te fleuren? Bij elkaar in een mand of pot poten is ook een goed idee. Zijn het veel bollen, dan kan ook in lagen gepoot worden.


Plant de bollen 1x hun grootte diep. Hierdoor wordt ook de bloeiperiode langer. Zolang ze in grond staan die een beetje voedzaam is, kan er eigenlijk weinig mis gaan. Dit betekent dat ze ieder voorjaar opnieuw tot bloei komen. Bovendien kunnen ze behalve in borders ook in potten of langs een vijver of sloot worden geplant.


De vuistregel voor het planten van narcissen (en andere bloembollen) is: twee keer zo diep als de bol hoog is. Het is van belang dat de pot waarin je de bloembollen gaat planten diep genoeg is. De bak moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol hebben. Helemaal onderin komt een laag van potscherven, hydrokorrels of grind voor drainage.


Zorg ervoor dat onderin de pot gaten zitten, zeker als je de bloembollen in pot buiten gaat zetten. Ik zou de narcissen uit de pot halen en in een groepje dicht bijelkaar in de tuin planten.

Ik heb zelf al een aantal keer in het tuincentrum gekochte narcissen in pot na de bloei in de tuin geplant. De tulpen kun je beter in de pot laten tot al het groen is afgestorven. Ze bloeien ieder voorjaar weer prachtig. Bol-op- pot is een term die niks meer betekent dan “bollen in een pot ”. Uit de bollen van de narcis wordt ‘galantine’ gehaald die in medicijnen tegen Alzheimer zit. Er bestaan ongeveer soorten narcissen , waarvan de bekendste de trompet-, de groot- en de kortkronige narcis zijn.


Binnen deze soorten bestaan ongeveer 23. De narcis hoort bij dezelfde familie als de Amaryllis. Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is, en dat er een gat onderin zit, zodat het teveel aan water kan weglopen. De pot moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol hebben.


Leg onderin de pot een laag oude potscherven, hydrokorrels of grind voor een goede waterafvoer. Strooi een laag potgrond over de potscherven, hydrokorrels of grind. Unieke haak narcissen bloem in de pot.


Schattig cadeau voor verjaardag, verjaardag, Moederdag dag, Valentines day en Pasen! De NARCIS symboliseert de wedergeboorte en is synoniem met de lente. Deze NARCIS ingegoten haak ziet eruit als echte! Het brengt veel zon en warmte in uw huis! Als we willen dat de plant volgend seizoen weer opnieuw mooi gaat bloeien, moet de plant voldoende reservevoedsel in de bol opslaan.


Bloembollen planten kun je het beste doen in het najaar. Het planten van bollen in volle gron maar ook in potten, wordt uitgelegd in deze instructievideo. Voor het planten van voorjaarsbloeiers, zoals tulpen, narcissen , hyacinten en crocussen, zijn oktober en november de beste maanden. In een bloembed of in plantenbakken. Als snijbloem in huis of langs een grasveld.


Naast tulpen, hyacinten en krokussen zijn narcissen één van de belangrijkste voorjaarsbloeiende bollen. Ze worden veel in tuinen gebruikt, omdat ze erg winterhard zijn. Op deze manier kun je twee keer gebruik maken van hetzelfde stukje grond. Ben je vergeten bloembollen in het najaar te planten?


Je kunt bloembollen ook in pot kopen en in het vroege voorjaar nog in de grond stoppen. Schakel dan de vtwonen klushulp in! Artikel van Volgende.


Overzicht U kunt onze gratis Mozaïekpatronen overnemen en gebruiken voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts