donderdag 20 september 2018

Blanke lak hout

Bij GAMMA vind je verschillende lakken in diverse kwaliteiten, onder meer de Flexa strak in de lak. Jachtlak tegen de laagste prijzen. Blanke lak : vernis, parketlak, vloerlak.


Wil je het hout beschermen, maar de kleur niet wijzigen dan neem je een blanke lak. Deze lakken worden veel gebruikt voor het lakken van een parketvloer. Transparante lak koop je bij HORNBACH.

Met een blanke lak blijft de ondergrond van het object zichtbaar maar is het object wel beschermd. Wanneer je een houten kast lakt met een blanke lak , dan blijf je houtgroeven zien maar krassen bijvoorbeeld sleutels niet direct op het kast. Door hout te lakken zorg je ervoor dat je houten constructies uv-, water- en weersbestendig zijn.


Lak bijvoorbeeld al het maatvaste constructiewerk in je huis, zoals kozijnen en deuren. Het is mogelijk om zowel onbehandeld als behandeld hout te lakken. Hierdoor is de lak bijzonder geschikt om parket, houten vloeren, trappen, deuren en betimmeringen voor lange tijd te verzegelen. Parketlak is een glasheldere blanke lak , die door de unieke samenstelling niet vergeelt. De kleur van het hout zal na de behandeling met watergedragen parketlak nagenoeg niet veranderen.


De lak is vrijwel reukloos.

Als u de blanke lak voor het eerst aanbrengt dan de lak laag voor laag verdunnen zoals vermeld in de tips hierboven. Als u elke volgende laag binnen uur aanbrengt hoeft u niet te schuren voor de hechting. Verwijder eerst bestaande laklagen, om het geheel tot op gezond hout te schuren.


Gebruik bij voorkeur onze hoogwaardige merken houtlak voor buiten. Matte blanke lak voor buiten of een van de andere varianten, altijd in hoge kwaliteit. En houd er rekening mee dat blanke lak op waterbasis voor buiten daarvoor niet goed geschikt is. Watergedragen, zijdeglanzende blanke lak voor binnen. Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app Kijk hier hoe u dit instelt.


Vernis is een blanke lak die op kleurlak wordt aangebracht ter bescherming van de kleurlak, het voorkomt beschadiging en verkleuring van de kleurlak, vernis houdt kringen tegen. Lak (kleurlak) is slechts een afdekmiddel die het hout beschermt tegen vocht echter is makkelijk te beschadigen. Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk lak kopen. Gelukkig kan dit bij Praxis! We houden je hier op de hoogte van alle lopende lak aanbiedingen of een lak aanbieding op een bepaald merk.


Elke aanbieding is aangegeven met een kortingslogo. Bekijk dus hier onze lak aanbiedingen en pak je voordeel! Of kijk in onze folder voor de huidige lak.


Parketlak hoogglans is een glasheldere blanke lak , die door de unieke samenstelling niet vergeelt. Ik denk dat iedereen wel weet wat blanke lak.

Het woord blank zegt het immers al. Ik kan me voorstellen dat je speciaal hout hebt en dat je daarvan de structuur wilt blijven zien. Weet u niet goed welke blanke lak het best aan uw. De blanke lak heeft een goede corrosiewering en een uitstekende hechting.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Voor een tafel van wit berken of esdoornhout ben ik op zoek naar een lak of olie die het hout niet gelig maakt. Aflakken met transparante lak maakt de tafel toch gelig waardoor de mooie witte uitstraling van het hout verdwijnt. Lakken met whitewash is ook geen succes omdat daarmee de fraaie nerf verdwijnt en bovendien de lak niet gelijkmatig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts