maandag 10 september 2018

Keramiek in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Van tuinhout tot sierbestrating! In ons eigen atelier maken wij unieke. De meeste zijn bedoeld voor in de tuin , maar we wagen ons ook aan objecten voor binnen.


Kijk voor de agenda op onze facebook pagina, vind ons leuk en blijf op de hoogte.

Waar Reina liever handvormen maakt, is Ben vooral aan het draaien. De meeste werkstukken en objecten zijn bedoeld voor in de tuin , maar we werken ook graag aan objecten voor binnen. Voor een indruk van de dingen die we al gemaakt hebben kun je een kijkje nemen bij de foto’s. Steeds meer mensen kiezen voor om keramische tegels in hun tuin omdat keramiek enorm veel voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld betonproducten en natuursteen. De komende jaren wordt verwacht dat de keuze voor.


Klik op het logo hieronder voor de nieuwe website! Jaren geleden heb ik een bistrotafeltje gekocht, met de bedoeling het als bijzettafeltjein de tuin te gebruiken. Het bleek te veel te weerspiegelen, op een irritante manier,en aangezien ik niet iemand ben van flapperende kleedjes, verdween het tafeltjenaar de (zolder)kamer van mijn oudste dochter.


Raku verkoop : Een selectie van wat ik maak staat in de onderstaande lijst.

Meer artikelen zijn te vinden in mijn winkeltje in Schoorl. Ik gebruik rood (terracotta), zwart en wit bakkende klei. Keramiektuinen galerie Harwi, 20. Alle keramiek maak ik met een mal of vorm ik met de hand.


Hierdoor ontstaan er individuele. De hagen in onze tuin zijn niet om de erfgrens aan te geven maar om te zorgen voor structuur, overgangen en achtergrond voor de beplanting. In de kleine voortuin en de smalle zij- tuin zijn de strak geschoren Taxushagen zodanig aangeplant dat de overige beplanting hier een los karakter aan kan geven. DeKunsttuin in Veenhuizen is een bijzondere beeldentuin waar keramische kunst de hoofdrol speelt. Ook binnen, in de werkplaats, is veel werk te zien, uitgestald in vitrines en op sokkels.


Rondom de galerie liggen onze zelfontworpen en aangelegde tuinen met een oppervlakte van 20. Hierin staan beelden van keramiek. Dit keramiek wordt in onze eigen pottenbakkerij gemaakt. Het tuinseizoen is losgebarsten.


Zeepbakjes in de vorm van een blad in diverse groen tinten. Materiaal: keramiek Afmeting: 1x 8. Tegenwoordig is keramiek overal om ons heen te vinden in huis en tuin. Denk hierbij niet alleen aan vrolijke bloempotten, maar ook mooi servies voor buiten, een decoratief object voor aan de schutting of een welkomstbord naast de entree. Waarbij de vorm van het uiteindelijke beeld vrij intuïtief onder haar handen ontstaat.


Catherine streeft naar een natuurlijke uitstraling met een matte of zacht glanzende huid.

Het buitenkeramiek is vaak grover dan de series voor binnen. We kunnen deze categorie onderverdelen in geglazuurd en terracotta, een gat in de bodem is meestal een teken dat het om buitenpotterie gaat. Voor terracotta is dat moeilijker omdat het vaak aan de kwaliteit ligt.


Zo heb ik het beeld “Beerin met welp” maal in transparant polyester gegoten. Van het keramiek werd eerst een rubber mal met steunmal gemaakt waarin dan het polyester is gegoten. Daardoor is het huisje steenhar waterdicht en vorstbestendig en kunnen deze nuttige kunstwerkjes het jaar door buiten de tuin sieren.


Elke met de hand gemaakte lieveheersbeestjespot is uniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts