vrijdag 14 september 2018

Eiken tafel buiten gebruiken

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Zoek naar eiken tafels op de nieuwe KensaQ. Bestel Tafel Eiken bij een van onze webshops en bespaar! Al onze modellen eiken tafels zijn geschikt voor gebruik in de tuin.


Eikenhout is veel sterker en duurzamer dan bijvoorbeeld steigerhout, en gaat daarom ook veel langer mee.

Wanneer u de tafel voor buiten wilt gebruiken kunt u dit het beste aan ons laten weten. Wanneer u twijfelt om eiken te behandelen met olie of lak, adviseren wij u om wasolie (meubelolie en vloerolie) te gebruiken. Wasolie heeft namelijk dezelfde beschermende eigenschappen als lak, maar niet de nadelen ervan. Met lak behandeld eikenhout is namelijk niet eenvoudig bij te werken en de kans op vorming van vochtplekken is groter. New York, Londen, Monaco hebben wij diverse maten op voorraad.


Verder hebben wij ook diverse andere eiken meubelen in de outlet direct leverbaar voor scherpe prijzen. Kijk snel in onze outletstore wat wij momenteel beschikbaar hebben. Onze outletstore zit inpandig bij eikentafels.


In de tuin heb ik nog geen goede tuintafel.

Het is een tafel met een gietijzeren onderkant en een massief eiken blad (gelakt). Wat zou ik hier nog aan moeten doen om m buiten te kunnen gebruiken ! Eiken heeft soms van nature een enigszins roze zweem over zich en is ook onbehandeld zeer duurzaam. Ik heb nog een klein grenen tafeltje en twee stoelen die ik eigenlijk binnenshuis niet meer gebruik.


Wij willen onze massief blank eikenhouten eettafel (ca jaar geleden met olie behandeld) als tuintafel buiten gaan gebruiken. Hij blijft het gehele jaar buiten staan. We willen de tafel een white of greywash uiterlijk geven. Hoe kunnen we de tafel het best behandelen en onderhouden zodat hij voor buiten geschikt is?


Ik wil een grenen houten tafel (die nu binnen staat) schilderen en buiten zetten? Hoi, voor onze woning in bokrijk-stijl, hebben wij gekozen voor garagepoorten in eik. Deze zouden we dan een tijd onbehandeld laten zodat ze grijs kunnen worden en daarna met een matte kleurloze vernis drenken. Nu vertelde de schrijnwerker mij dat eik absoluut niet goed is voor buiten , want dat zal gaan kromtrekken en barsten.


Nu zou ik die graag donderker maken zodat de kast gaat passen bij mijn tafel (donker gerookt eiken ). Welk product (lak, beits, was, olie) zou ik daar het beste voor kunnen gebruiken en hoe kan ik de kast (veel randjes en raampjes) het beste kunnen voorbewerken, schuren of op een andere manier? Ontdek ons unieke assortiment tafels. Eerst thuis bewonderen, achteraf betalen!


Maak van jouw huis jouw thuis. Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig!

Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. Ook helpt het om het vocht buiten het hout te houden waardoor het hout niet zal gaan werken of scheuren. Verder is het ook goed om het onderstel van de tafel goed te lakken om ook hier beschadigingen te voorkomen.


Voor een eiken tafel blad is het beste om de skylt lak van Rigostep te gebruiken. De eikenhouten tafelpoten geven een unieke uitstraling aan de eettafel. De houten tafelpoten creëren een landelijke uitstraling en de houten poten zien we ook vaak terugkomen in de Scandinavische woonstijl. De onderstellen zijn zowel voor binnen als voor buiten te gebruiken en geven jouw tafel die industriële stoere uitstraling.


Wilt u de behandeling zelf doen dan adviseren wij de tafel in de olie te zetten. Olie vormt een onderhoudsvriendelijke laag die niet alleen goed beschermt, maar ook geen stank of vervelende dampen afgeeft. U kunt uw eiken tafel dus gewoon in huis behandelen, zonder gesjouw naar buiten. Vervolgens kun je de tafel hier eenvoudig mee afnemen en tot slot weer goed droogmaken met een schone doek.


Zelfs vetvlekken zijn op deze manier eenvoudig te verwijderen. Groene zeep kun je trouwens ook gebruiken om de laklaag van je houten tafel schoon te maken als deze vies is. Ik had dus toendertijd voor mijn tafel een kwalitatief slechtere botenlak gebruikt, tja, alle waar naar zijn geld hè! Wel eerst goed schuren ,vetvrij maken en voorlakken.


Rood eiken is niet geschikt voor buitengebruik omdat het door de structuur niet zo goed tegen het weer kan. Wit Amerikaans eiken is juist uitermate geschikt om buiten te gebruiken. Uiteraard is het wel aan te raden om het eiken dat goed te behandelen.


Bij STAAAL gebruiken we eigenlijk altijd wit Amerikaans eiken. Tuinhout is een mooie en natuurlijk ogende aanvulling voor uw tuin of balkon. Het geeft een mooie en natuurlijke uitstraling en is ook erg praktisch en duurzaam in gebruik.


Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn om buiten te gebruiken , ieder met zijn eigen voordelen en nadelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts