woensdag 28 november 2018

Brons repareren

Wij hebben meer dan 8keer een brons beeld reparatie en restauratie uitgevoer waarvan er slechts klein een aantal op deze pagina staan. Op andere pagina’s vind u verder nog laswerk aan messing, koper, aluminium, titanium en nog veel meer! De sculptuur zelf is dan van een legering van zink, lood en tin (legering bestaat in diverse verhoudingen).


Solderen van dit soort beelden heeft weinig zin en de kans op extra schade is dan aanwezig. Daarom gebruik ik meestal voor de reparatie een verlijming met kunststof lijm en retouches in de kleur van het “ brons ”.

Met het restaureren van brons hebben wij in de loop der jaren al vele opdrachtgevers naar grote tevredenheid geholpen. Brons laten restaureren door een gespecialiseerde bronsgieterij. Het restaureren en repareren van brons doen wij altijd op vakkundige wijze. Voor de restauratie houden wij rekening met de stijl van het object. Leidingen repareren of watervast lijmen met Mesa kneedbaar brons en koper gram.


Kneedbaar Brons en Koper:Heeft u brons of koper nodig om herstelwerkzaamheden te verrichten? Het Mesa kneedbare brons is een epoxy die eenvoudig te verwerken is.

U kunt gemakkelijk de juiste hoeveelhe. Versteviging : bij het repareren van scheuren of het overbruggen van gaten dient u eventueel gebruik te maken van een verstevigingsmat voor het opvangen van de trekspanningen. Mengen: voor het mengen en aanbrengen van de pasta kunt u gebruik maken van onze spatel. Onderhoud van buitenbeelden. Klooster en Beeld is gevestigd in een voormalig klooster te Bergeijk.


De bedrijfsvoering is in handen van Jack van Bommel en Elly Verrijt. Verzorging brons en aluminium. Brons is een legering van koper en tin en heeft de eigenschap in de loop der tij afhankelijk van de plaats van opstelling, donker- of lichtgroen te verkleuren. Ook de bovenlaag van aluminium verandert als gevolg van weersinvloeden van kleur.


Vroeger sprak men in het geval van beelden over hout, brons , steen of marmer. Maar tegenwoordig komen daar nog tal van nieuwere materialen bij. Omdat vooral in de laatste jaren een aantal domme dieven denken dat bronzen beelden in de openbare ruimte massief zijn, nemen zij het risico om in diezelfde openbare ruimte, in het zicht, een beeld los te maken en het mee te nemen. Bij Fonderie d’Art De Clercq-Ginsberg in Oostakker kan u brons laten restaureren en herstellen door uiterst ervaren bronsgieters.


Doordat we verschillende eeuwenoude technieken beheersen, kunnen we ook kostbare antieke bronzen beelden en monumenten restaureren en herstellen met respect voor de oorspronkelijke materialen, technieken en kleuren. Het lassen van brons vereist niet alleen een speciale lasmethode en beschermgas, ook aan de lasdraad van brons worden eisen gesteld. Deze lasdraad moet namelijk passen bij het materiaal dat gelast moet worden.

Brons bestaat hoofdzakelijk uit koper en tin. Daarom wordt bij het lassen van brons speciaal brons lasdraad toegepast. Weicon componenten epoxy hars Kneedbare componenten brons gevulde epoxy hars voor onderhoud en reparatie. De Weicon BR is voor de reparatie van bronzen onderdelen.


Optimale hechting op bijna alle materialen. Restauratie Atelier Picar restauratie van beelden, schilderijen en antiek, voor particulieren en musea. Vraag vandaag nog een offerte aan.


Ja, je leest het goed: koper en brons kan je heel mooi schoon krijgen met ketchup. Van plan om je koperen kandelaar voor de feestdagen mooi op te poetsen? Koop een tube of flacon goedkope ketchup in de supermarkt, negeer de schoonmaakmiddelen.


Hoe toon je aan of een product uit messing of brons gemaakt is? Messing en brons lijken veel op elkaar. Antiquairs en sleutelaars aan oldtimers hebben te maken met deze vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts