dinsdag 13 november 2018

Vocht in hout verwijderen

Maak uw muur of vloer waterdicht. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Watervlekken van hout verwijderen.


Bij watervlekken op hout kan het om witte vlekken of donkere vlekken gaan.

Witte vlekken ontstaan wanneer er vocht in de laklaag maar niet in het hout zelf getrokken is. Door een glas met condens aan de. Verweerd hout of zwarte vlekken in hout kun je behandelen met ontweringswater.


Ontweringswater is een bijtend zuur ( oxaalzuur met water). Dit kan ongedaan gemaakt worden ontweringswater. Uw vochtige woning is snel weer droog.


De hoeveelheid vocht in de binnenlucht is direct afhankelijk van de levensstijl van bewoners. Stap 6: Laat het hout weer stralen nadat de plek verdwenen.

Methode 2: Met Strijkijzer Of Föhn. Een methode om kringen van bijvoorbeeld je houten tafeltje te verwijderen kun je gebruik maken van een strijkijzer. Ook een andere warmtebron, zoals een föhn kun je gebruiken om vocht uit het hout te krijgen.


Hout dat niet kunstmatig gedroogd is of onder vochtige omstandigheden wordt bewaard kan relatief veel water bevatten. Als dergelijk, te nat, hout wordt afgewerkt wordt het water in het hout opgesloten. Het hierboven genoemde regenjas-effect zorgt ervoor dat het vocht op den duur toch kan verdampen.


Hout is een ademend materiaal dat vocht uitwisselt met de omgeving. Deze eigenschap heeft zowel een heel positieve als een negatieve zijde: hout draagt van nature bij aan een prettiger binnenmilieu, maar onder invloed van vochtwisselingen kan het ook krimpen en zwellen. Andere hardere materialen zoals beton of hout kan worden schoon gemaakt door natmaken en borstelen. Zeker bij hout is het de vraag of je het compleet kunt verwijderen. Het kan zijn dat een stuk hout moet worden vervangen.


Harde oppervlakten zoals glas enzovoorts kunnen bij schimmels eenvoudig worden schoon gemaakt. Dan met een kurk, het mengsel rond draaien over de vlek. Schimmel kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Veel middeltjes om schimmel te verwijderen zijn ook slecht voor je gezondheid.


Probeer het daarom eerst met een huis- tuin en keukenmiddeltje zoals hieronder beschreven. Mocht u dat willen uitproberen, let dan wel op het goede flesje.

U krijgt het niet meteen weg, regelmatig olien dus. Zelf schimmel verwijderen is dus mogelijk, maar als de kern van het probleem niet opgelost wordt is de wand binnen enkele weken weer beschimmeld. In veel gevallen is het dus beter om experts in te schakelen die de schimmel voor u verwijderen ! Als doorslaand of optrekkend vocht wordt tegengegaan kunnen de schimmels in huis niet overleven. Vocht in huis kan op allerlei manieren te zien zijn en vaak is het geen fraai gezicht.


Zo toont het zich in bladderende muurverf, afbrokkelend pleisterwerk (foto die hierboven aan de zijkant), rotte balk einden. Onder invloed van veranderingen in luchttemperatuur en relatieve luchtvochtigheid kan het vocht opnemen en afstaan. Ondanks dat het hout goed is teruggedroogd kan het door sterke veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid iets gaan krimpen of uitzetten. Gelukkig is de oorzaak van schimmel en de schimmel zelf gewoon te verwijderen. Te veel gebouwen en woningen bevatten veel te veel vocht.


Als er schimmel op muren of plafond zit, is het probleem al lang gaande. Een minimale hoeveelheid vocht moet aanwezig zijn om schimmels te laten groeien. Schimmel, vocht of weerplekken komen veel voor in siliconenvoegen tussen de badkuip en tegelwan in de douchecabine en in het stucwerk. Reinigt ook tegelwanden en de voegen in zwemba garage, schuur, sauna en souterrain. Voor het verwijderen van schimmel hebben wij ook een schuimspray variant, de HG schimmelreiniger schuimspray.


Sigarettengeur verwijderen. Wanneer er binnen uw huis of auto gerookt is terwijl u zelf niet rookt, dan is het een sigarettengeur niet fijn. Gelukkig valt een rookgeur redelijk goed te verwijderen , al is dat niet altijd even gemakkelijk: binnen huis is de rookgeur goed te verwijderen maar helaas is dat bij een auto een stuk lastiger.


Ik denk dat over vlekken al vele boeken vol zijn geschreven. Toch hoor je zo hier en daar wel eens een tip over het verwijderen van een vlek, die je in geen enkel boek nog bent tegengekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts