vrijdag 30 november 2018

Klokkijken

Vind leren klokkijken als je nu zoekt. Klokrekenen rekenwerkbladen. Voor het vak rekenen kun je hier werkbladen samenstellen voor het onderdeel klokkijken. Online spelletjes klokkijken voor het basisonderwijs.


Klokken met wijzers en digitale klokken zoals Stop de Klok, Zeg de Tijd en andere klokspellen.

Leer klokkijken met een sprekende klok! De sprekende klok is een ideaal hulpmiddel bij het leren klokkijken. Zie je geen klok of heb je een vraag, kijk dan eerst op de pagina met veelgestelde vragen. Tegenwoordig zien we allemaal de digitale tijd op onze telefoons, waardoor het aflezen van een oude mechanische klok heel ouderwets kan lijken. Toch zie je dit soort klokken nog op allerlei plekken hangen.


Je kunt kiezen uit geschreven tij analoge tijd en digitale tijd. Uw browser ondersteunt niet de htmlvideo tag. Onbeperkt opgaven maken voor álle vakken?

Wat doe je op een school waar geen lesmateriaal is? Veel kinderen in Burundi die in een vluchtelingenkamp leven hebben daar mee te maken. Ze kunnen dus niet naar hun eigen school. Als leerkracht en remedial teacher ben je voor extra oefening vaak op zoek naar aanvullend lesmateriaal, ook als het gaat om het leren klokkijken.


Bekijk meer ideeën over Klok, Wiskunde en Lesideeën. Hier kan je oefenen met analoog en digitaal klokkijken op verschillende niveaus, zoals met minuten, hele uren en halve uren. Sommige kinderen doen er lang over om te leren klokkijken. Waarom is klokkijken voor hen zo moeilijk?


In dit artikel staat het op een rijtje en geeft de auteur tips om te oefenen. Hallo leerlingen uit groep 5! Welkom in de wereld van het klokkijken. Op deze site kan je extra oefenen in het klokkijken. In groep begin je dit al te leren.


Voor veel kinderen is klok leren kijken lastig. Klokkijken in het Engels gaat soms iets anders dan in het Nederlands. Met behulp van de Tools, Lessuggesties, Trainers en de verwerking kun je samen met Gynzy leerlingen veelvuldig laten oefenen met alles wat bij het klokkijken komt kijken.

Leren klokkijken , het blijft een lastige opgave voor kinderen. Het is echter een kwestie van oefenen en om dat zo leuk mogelijk te maken, hebben meester Sander en juf Sanne diverse speltips bedacht met activiteiten waar je direct mee aan de slag kunt. In de download vind je werkbladen om het klokkijken te kunnen oefenen. Het gaat hierbij om digitale en analoge tijden.


De kinderen oefenen met deze werkbladen. Op school wordt in groep gestart met het analoge klokkijken. Het is goed om het klokkijken ook thuis te oefenen. Start bijvoorbeeld met een oefenklok, een spel of een poster met verschillende tijden uit het assortiment van Educatheek.


Heel veel klokkijken werkbladen om goed te leren klokkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts