dinsdag 1 oktober 2019

Structuur website

Structuur website

De structuur van een website achterhalen. Ben je benieuwd naar de structuur van jouw concurrent zijn website ? De menubalk verraadt vaak wat de belangrijkste items zijn. Vervolgens kun je kijken hoe het kruimelpad in elkaar steekt.


Structuur website

De link aan de linkerkant is het niveauwaar de andere pagina’s onder hangen. Website structuur is de basis van een website. Als WordPress developer heb ik al talloze site van top tot teen opgebouwd en structuur is altijd de basis waar je mee begint. Het zijn de stenen waar het huis mee is gebouwd. Niet alleen het uiterlijk van je website is belangrijk, zeker ook de indeling.


Vaak begin ik met het bekijken van de menu-balk. Ik vind dat eerlijk gezegd niet zo zeer met de structuur van een website te maken hebben maar met layout en navigatie. Mijn website krijgt inmiddels tientallen (goede en relevante) links van andere sites.


Hoe jij een goede website structuur schrijft. Nadat de doelstellingen en de relevante zoekwoorden vast staan is het zaak uw pen en papier te pakken en de structuur op te schrijven. Nog voordat de ontwerper aan de slag gaat met het ontwerp! Het indelen van een gebruiksvriendelijke website structuur is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO).


Het optimaliseren van de site structuur is niet alleen belangrijk voor het hoog scoren in zoekmachines maar ook voor het gebruiksgemak van de bezoekers. De bezoekersstatistieken en data die je hierin hebt zitten kun je in heel veel gevallen ook gebruiken voor het (mede) bepalen van je navigatie structuur. De verwijzingen naar uw website Uit welke landen komen de websites die naar u verwijzen? Ook dit kan een rol spelen. Structuur en ontwerp vullen elkaar aan en zorgen voor een geheel.


Structuur website

Lagen in de structuur Dan wil ik nog even iets kwijt over het aantal lagen in de structuur. Er zijn veel websites met één menu waar alle knoppen, bijvoorbeeld tien stuks, in staan. Een website structuur is de opbouw van alle pagina’s binnen je website. Er zijn een aantal verschillende structuren die je kunt hanteren in je website. Welke structuur is nou het beste voor het maken van een goede website ? Het is belangrijk na te denken over het doel van je website , voor je gaat nadenken over een website structuur.


Een goed voorbeeld hiervan is de website van het AMC in Amsterdam. Veel websites maken gebruik van een doelgroepgerichte navigatiestructuur. Bedrijven en organisaties die meerdere doelgroepen bedienen met specifieke producten en diensten doen er goed aan een dergelijk structuur te gaan gebruiken voor hun website. Welkom op de informatieve website van VvE Structuur. Dè VvE Vraagbaak voor eigenaren en bestuurders van een vereniging van eigenaren.


Structuur website

Geboren na, in de praktijk, door schade en schande wijs te zijn geworden! Je wilt immers dat de bezoekers van jouw website een optimale user experience ervaren. Om hierop in te spelen moet je in een vroeg stadium al nadenken over de route die de bezoekers op jouw website afleggen. De opbouw en structuur van een goede website tekst.


Okay, daar gaan we dan, een website tekst schrijven. Je staat op het punt je spreekwoordelijke pen voor het eerst op het papier te zetten. Gelukkig heb je veel voorwerk gedaan en weet je wat belangrijk is en waarom, welke teksten je nodig hebt en hoeveel woorden ze bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts