dinsdag 19 juli 2016

Kamerplanten stekken

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Zoek naar kamer planten op de nieuwe KensaQ. Zo heb je binnen no-time een groene oase bij elkaar. In theorie kunnen alle plantendelen hiervoor worden gebruikt, het verschilt echter per soort plant welk plantendeel het meest succesvol is.


Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken. Op de Roomed redactie zijn we ook aan het stekken geslagen, en we kunnen alvast verklappen: er is níéts leukers dan het groot zien worden van je eigen stekjes. Wil jij ook beginnen met stekken ? Kamerplanten stekken doe je zo.

Stekjes kweken en ruilen is hip, leuk en ook nog eens duurzaam. Vandaag gaan we de populaire Monstera. Met dit handige stappenplan wordt planten stekken je makkelijk gemaakt! Het moet nu geen probleem meer zijn om die plant die je zo mooi vindt te vermeerderen.


Heb jij ervaring met planten stekken ? Belangrijk is de potgrond die je gebruikt voor je stek. Een extra fijne structuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht zijn belangrijk. Er zijn verschillende manier om planten te vermeerderen. Deze toppen lenen zich prima om te stekken. Met een scherp mes snijd je een stek van ongeveer centimeter en zet deze meteen in een emmer water om vochtverlies te voorkomen.


Nadat de onderste bladeren weggehaald zijn tot een derde deel van de stek kunnen ze de grond in. De stekken moeten goed aangedrukt worden bij het planten. Beginnen met kamerplanten stekken ? Wij hebben een paar makkelijke planten voor je op een rijtje gezet. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, je mentale gezondheid en bovendien kunnen ze je huis een stuk gezelliger en hipper maken.


Het stekken van planten wordt zo wel héél leuk! Het aanschaffen van al deze kamerplanten kan best een dure hobby zijn. Wil je meer leren over de verschillende stek -methodes voor alle populaire kamerplanten en tegelijk ook beter worden in het verzorgen van je volwassen planten?

Neem dan een kijkje in het boek ‘ Stek Je Plant’ van Instagrammer Iris van Vliet. Zij leert je, onder alter ego Mama Botanica, alles over het verzorgen en stekken van je kamerplanten. Door te stekken kun je binnen no-time je eigen plantencollectie uitbreiden.


Tijdens de basisworkshop kamerplanten stekken leer je verschillende manieren om planten te vermeerderen, zoals het nemen van bladstekken en stengelstekken. Ook komt het verschil tussen stekken op water en in aarde aan bod. Dan kan je stekken nemen van wortels,. Met klimplanten, zoals de Epipremnum aureum gaat dit erg makkelijk. Van dit soort hangplanten knip je een stukje af, met voldoende 'segmenten'.


Stekken Veel kamerplanten zijn te stekken. Je kunt de plant wortels laten maken door het stekje enige tijd in water te zetten. Daar groeien nieuwe wortels uit.


Tijdens het stekken mag je natuurlijk zingen, hieronder wordt de aandacht beperkt tot het stekken zelf. Algemene kamerplanten stekken maken. Een stek kan het volle licht van zo’n lamp nog niet aan en zal ook snel uitdrogen door de warmte ervan. Het duurt twee tot drie weken voor je stek geworteld is.


Check om de dag even of de stek nog in het water zit, en vul het water zonodig aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts