maandag 9 juli 2018

Hout impregneren of beitsen

Hout impregneren of beitsen

Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis! Zonder tijd te verliezen: aanbiedingen ontdekken en direct zonder registratie aanvragen. Gemakkelijk gebruikte machines op onze marktplaats kopen - grote keuze!


Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Hout impregneren na de montage.


Als u de blokhut, het tuinhuis of het buitenverblijf in elkaar hebt gezet, kan hij in zijn geheel met impregneermiddel worden behandeld. Het liefste behandelt u het hout zowel aan de binnen- als buitenkant. De aanbevolen droogtijd na het impregneren is circa uur, afhankelijk van de omstandigheden. Drukgeïmpregneerd hout heeft geen verdere afwerking nodig, dompelgeïmpregneerd hout wel.


Hout impregneren of beitsen

Dit zorgt voor een goede ondergrond en vermindert de zuigende werking van het hout. Hierdoor heb je straks minder beits nodig. Breng op al het hout een laag impregneermiddel aan, ook aan de binnenkant van je tuinhuis.


Het beitsen van uw tuinhout vraagt wel wat tijd. Wel kunt u op deze manier de levensduur van bijvoorbeeld uw blokhut aanzienlijk verlengen. Mocht u het beitsen te tijdrovend vinden is er altijd nog de mogelijkheid om het tuinhout vooraf te impregneren. Reden genoeg om het hout te behandelen, de levensduur te verlengen en langer plezier te hebben van je tuinhuis.


Hout impregneren of beitsen

Maar kies je nou voor impregneren of toch beitsen. En hoe zit het met het onderhoud en het milieu? De vraag of je moet impregneren of beitsen is eigenlijk geen juist geformuleerde vraag.


Impregneren óf beitsen is niet de juiste vraag. Kortoje verlengt de levensduur van het houtwerk. Iets wat, zeker voor houtwerk dat blootgesteld is aan de weersomstandigheden buiten, geen overbodige luxe is. Gezaagd versus geschaafd hout Onbewerkt, gezaagd hout absorbeert twee keer zoveel vloeistof als geschaafd hout , waardoor gezaagd hout een stuk makkelijker te impregneren is: het impregneermiddel dringt gemakkelijker door in de structuur. Zelf impregneren van hout.


U kunt er ook voor kiezen om uw tuinhout zelf te verduurzamen door het te beitsen. Houdt u er wel rekening mee dat het zelf impregneren van hout een tijdrovende klus is. Er komen twee producten in aanmerking voor zelf impregneren : Wolmangroen en Impraline pre-activ. Ik denk dat het beste compromis is dat je het hout eerst laat vergrijzen tot een punt waarop je het mooi vindt. Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102.


Het grote voordeel van impregneren is dat alle onderdelen geheel behandeld worden. Er bestaan twee methodes van impregneren. Handmatig impregneren : Wij raden u aan om onbehandelde tuinhuizen altijd zelf te impregneren met bijvoorbeeld Impraline Pré-Activ.


Het hout neemt dit vocht op waardoor het verduurzaamt wordt. Dit middel is gebruiksklaar en kan met een kwast worden aangebracht. Geïmpregneerd hout heeft een groenachtige kleur. U kunt bijvoorbeeld geïmpregneerd hout beitsen.


Vindt u het belangrijk om het hout te beschermen tegen UV straling, dan is geïmpregneerd hout behandelen met een olie voldoende. Waarom geïmpregneerd hout beitsen ? Als u het hout goed wilt beschermen en er langer van wilt kunnen genieten, dan is beits daar heel geschikt voor. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.


Hout impregneren of beitsen

Zorg ervoor dat het hout goed schoon is. Dat betekent bij nieuw hout dat u het eerst moet ontvetten. Is het Douglas hout al bewerkt of vergrijs dan kunt u het eerst schoonmaken met een diepte reiniger of ontgrijzer. U kunt Douglas hout beitsen beter niet in de volle zon doen, het is belangrijk dat het gelijkmatig kan drogen.


Geimpregneerd hout kan onder invloed van het weer krimpen en uitzetten. Daarom moet een goede verf voor geimpregneerd hout kunnen ademen en mag het geen film over het hout vormen. Met Moose Färg kunt u prima geimpregneerd hout beitsen. Wilt u geimpregneerd hout verven?


Door het impregneren krijgt het hout een groenige (tuinhout) kleur. Ook geïmpregneerd hout kunt u met Restol Houtolie een andere kleur geven of opfrissen. Vurenhout is vrij gevoelig voor vocht en heeft de neiging om extreem te gaan werken onder invloed van vocht- en temperatuursverschillen.


Het risico is dat door het werken van het hout schroeven in de meubelen gaan knappen, of complete meubelen krom gaan staan. Het is dan ook zeer belangrijk om het hout te beschermen tegen vocht. Bij Praxis zijn diverse middelen verkrijgbaar om hout te reinigen, zoals aanslagreiniger, schuurpads of een onderhoudspakket voor teakhout.


Gebruik geen hogedrukreiniger om tuinhout te reinigen. Dit kan het hout namelijk ruw maken en de beits of olie eraf spuiten, waardoor het hout nog gevoeliger wordt voor vuil. Dit impregneermiddel trekt tijdens het impregneren in het hout en vormt zo een vocht- en schimmelwerende laag. Door deze behandeling gaat het hout tot keer langer mee dan onbehandeld hout.


Het impregneren zorgt ervoor dat het hout een groenige (tuinhout) kleur krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts