maandag 23 juli 2018

Dikte veiligheidsglas

Zoek naar gelaagd glas op de nieuwe KensaQ. Indien gewenst kunnen wij het glas voor u laten bewerken. Kijk voor afwerking van gelaagd glas bij glasbewerkingen. Hiervoor heeft het glas een minimale dikte van 44. Gelaagd glas voor dakbeglazing.


Veiligheidsglas wordt steeds belangrijker op en rondom ons huis.

Op de meest onwaarschijnlijke plaatsen wordt tegenwoordig bijna altijd veiligheidsglas toegepast. Kies de veiligheidsbeglazing die bij uw situatie past en vermijd elk risico van ernstige verwonding bij glasbreuk of bij het laten vallen van de glasplaat. Wat is gehard veiligheidsglas ? Specialist in grote oplages. De term veiligheidsglas wordt gebruikt als de mens in combinatie met het glas moet worden beschermd.


STADIP PROTECT is een gelaagd veiligheidsglas samengesteld uit twee of meer glasbladen met daartussen meerdere PVB –folies (polyvinyl butyral). De nominale dikte van één PVB-folie is mm. De dikte van gelaagd glas wordt aangegeven in een cijfercombinatie.


Onderstaand een beschrijving hoe de dikte wordt weergegeven: 33.

Dan doorbreek je de spanningen in het glas en het zal zich daardoor ontspannen, wat resulteert in een glasbreuk. Meet alles goed na voordat je besteld. Onze glas configurator helpt je bij het samenstellen van je gehard glas op maat.


Je kan kiezen uit verschillende modellen, glassoorten, kleuren, dikten en afgeronde hoeken. Hieronder staan de dikten en de prijzen, en heeft enige uitleg nodig. Het getal erachter staat voor de dikte van de folie. De dikte die ( ) er achter staat, geeft netto dikte in mm aan die deze glasplaat heeft. De getallen voor de punt hebben betrekking op de dikte van het glas dat wordt gebruikt.


Het cijfer na de punt geeft aan uit hoeveel lagen folie het glas is opgebouwd. Doordat de glasscherven zich stevig hechten aan de tussenlaag, wordt de energie over een groter oppervlak verspreid en wordt de impact gedempt. Door variaties aan te brengen in aantal en dikte van glas- en PVB tussenlagen, voldoet gelaagd glas aan diverse veiligheidsniveaus, zodat u het kunt gebruiken als veiligheids- en beveiligingsbeglazing. Gehard glas in diverse diktes.


Daarnaast is er nog de keuze voor gehard satin of voor extra helder in uiteenlopende diktes. Een van de twee glaspanelen bestaat uit twee glasbladen welke verbonden worden door meerdere lagen pvb folie die in principe volledig helder is, maar ook mat of met een kleur geleverd kan worden. Het geharde glas is wel keer zo sterk als normaal glas van dezelfde dikte.


Wanneer het glas breekt valt het glas uiteen in duizenden kleine stukjes zonder scherpe randen, hierdoor is de kans op verwonding geminimaliseerd. Dit is ook de reden waarom het veiligheidsglas wordt genoemd. Hoe hoger het P nummer, des te beter de inbraakwerendheid van het glas.


Aan de omschrijving van het glas kun je meestal zien om wat voor type glas het gaat.

Enkel glas millimeter bestaat uit één floatglasplaat met een dikte van millimeter. De glasplaat is erg licht van gewicht en kan toegepast. Tel bij gelaagd glas de dikte van de glasbladen bij elkaar op, de massa van de folie is ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts