donderdag 12 juli 2018

Kleur in je huis

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Kan je huis wel wat meer kleur gebruiken? Door gekleurde kussens en poefs in de woonkamer te leggen, fleurt de boel lekker op. Ook kleurrijke bloemen, kaarsen en lampenkappen doen het altijd goed. Houd je van kleur , dan breng je met deze tips kleur in huis.


Wanneer je besluit muren te verven die ramen bevatten, zorg er dan voor dat dit in een lichtere tint gebeurt, om een ruimtelijke uitstraling te behouden.

Om een impressie te krijgen hoe een bepaalde kleur staat in jouw huis kun je onze Flexa Visualizer App downloaden. Wit en basic of je hele huis in full colour. Hier doe je inspiratie op, welk palet je ook kiest.


Van heldere kleuren tot pastel. Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren. Nieuwe kleuren in huis kiezen is meestal niet zo eenvoudig als gedacht. Wij geven je een aantal tips voor het kiezen van kleuren in huis.


Dit artikel is geschreven door Jelle. Maak een stijlmap om de juiste kleuren in huis te kiezen.

Knip foto’s uit en maak foto’s van spulletjes die je graag in jouw huis ziet. Inspiratie vind je overal. Zin in eeuwige lente in huis en wil je de boel binnen eens flink aanpakken?


Kleur in je huis , maar dan nét even. Een nieuw kleurtje op de muur doet vaak wonderen. Alle kleuren van de regenboog in huis halen mag dan wat te veel van het goede zijn, een beetje kleur in huis doet wonderen. Met deze vtwonen-tips fleur je je interieur eenvoudig op. Kleuren doen niet alleen veel voor je humeur, ze zijn ook dé sfeermakers in huis.


Daarnaast kan kleur een ruimte optisch groter doen lijken. Een huis inrichten kan soms best lastig zijn. Welke stijl kies je , welke materialen en vooral welke kleur ? Veel mensen kiezen dan al gauw voor een neutraal kleurenpallet. Een veilige keuze, maar niet altijd de meest speciale natuurlijk. Maar het is daarnaast ook belangrijk om jezelf af te vragen of je die kleur die je in gedachte hebt leuk vindt op dit moment of dat je de kleur langer mooi zult vinden.


Elke kleur roept een andere sfeer op en het is belangrijk dat dit bij je meubels, accessoires maar ook bij jezelf past. Toch kan het ingewikkeld zijn om te weten welke kleuren er goed tot hun recht komen in je huis. Effect van kleuren in huis Kleuren in huis kunnen voor veel effect en gevoel zorgen. Kleuren wekken iets op en het is dan ook handig om te weten wat kleuren met een kamer kunnen doen.


De ene kleur zorgt voor meer inspiratie, de ander geeft je een goed gevoel en bij weer een andere kleur kun je lekker ontspannen.

Bekijk meer ideeën over Interieur, Interieur ontwerpen en Ideeën voor thuisdecoratie. Een kleur kan je vrolijk maken, actief en spiritueel, maar ook ontmoedigen, depressief, etc. Elke kamer in je huis heeft een andere energie nodig, bepaal de energie via de kleur (en).


Zoek voor de ruimtes die je met meer mensen deelt kleuren die bij elke bewoner van het huis past ofwel bij hun natuurlijke Zijn. Grijs is een hartstikke fijne basiskleur voor in je huis. Maar welke kleuren gaan nou eigenlijk het beste.


Het is een rustige kleur waarmee je goed kunt combineren. Het uitzoeken van de juiste kleuren , behang en stoffen is ontzettend leuk, maar wij beseffen dat het tegelijkertijd een lastige opgave kan zijn. Want kleur is onlosmakelijk verbonden met lichtinval, verlichting en materiaal. Kleuren en prints zijn dan van grote invloed zijn op de ruimtebeleving en sfeer in je huis.


Vind je het nog steeds spannend om kleur te gebruiken? Ga niet meteen drastisch je hele huis veranderen. Je moet natuurlijk eerst wennen aan de kleur en je weet niet of de kleur helemaal zal bevallen.


Kijk daarom eerst welke kleur het beste bij de ruimte past en laat deze dan steeds een klein beetje terug komen. Ook in je slaapkamer zit je qua grotere ogend ruimte misschien beter met neutrale en lichte kleuren. Pas dan de donkere kleuren toe in de details, zoals de kussens of een plaid. Natuurlijk moet je je huis de kleur geven die jij mooi vindt, maar voor de verkoop is het raadzaam om je huis zo neutraal mogelijk op te leveren.


In vorige foto’s hebben we voornamelijk licht met donker gecombineerd als we het over lichte bruine en blauwe kleuren hadden. Je kunt natuurlijk ook alleen maar lichte tinten te gebruiken, want dit geeft ook een mooi effect! Perfect voor het gevoel van een strand huisje bijvoorbeeld… Zeker in combinatie met wit! Dit effect bereik je door een plafond met kleur aan te pakken.


Een donker plafond maakt een ruimte in het interieur lager bij een laag plafond. Heeft uw woning een hoge plafonds en kleurt u dit plafond in een donkere teint, dan zorgt dat juist voor een optisch hoger effect dan met een lichte kleur op. Juist door kleur pas te kiezen in je eigen huis zul je zien dat de omgeving zoals meubelen, vloer en textiel enorm veel invloed hebben op het effect van de gekozen verfkleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts