vrijdag 13 juli 2018

Wasolie aanbrengen

Er zijn meerdere manier waarop u de wasolie op kaal hout kunt aanbrengen. Hierbij is het belangrijk dat u na het aanbrengen de wasolie goed uitwrijft. Dit moet gedaan worden om te voorkomen dat u niet te dikke laag aanbrengt die niet goed kan drogen.


De afwerking bestaat altijd uit twee lagen. Wasolie op kleur of naturel dun aanbrengen.

Aanbrengen met vloerborstel of machinaal met een boenmachine. Het product aanbrengen op een onbehandelde ondergrond. HERHALEN EN VERDUURZAMEN: - Naturel olie kan meerdere malen op zowel naturel als wit-transparante oppervlakken worden aangebracht , voor extra bescherming. De eerste laag dun aanbrengen en overtollige olie verwijderen met een niet-pluizende doek. Droogtijd is ongeveer uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur luchtvochtigheid en ventilatie.


Tweede laag kan op dezelfde manier aangebracht worden. Tips voor het aanbrengen van olie op je houten vloer. Wil je graag een prachtige houten vloer in je woning, maar heb je een beperkt budget.

Denk dan eens aan de aanschaf van een onbehandelde vloer, die je zelf gaat afwerken. Op deze manier kun je best veel geld besparen. Je kunt zodoende toch je droomvloer aanschaffen. Als u de houten vloer in meerdere dagen wilt oli n, moet u oppassen dat dit bij vergelijkbare temperaturen doet.


Het aanbrengen van de olie dient bij daglicht te worden gedaan. Een of meer lagen Teakolie aanbrengen tot het hout volledig verzadigd is. Tussentijds de olie regelmatig goed roeren. Er wordt steeds maximaal laag per dag aangebracht.


Doordat Teakolie een deel hars bevat vormt het ook een heel dun filmpje óp het oppervlak (in tegenstelling tot onze pure olieproducten die uitsluitend in het hout komen te zitten). Eerst moet de wasolie Naturel aangebracht worden voor de kleur, waarna het afgewerkt dient te worden met meubelolie en vloerolie Naturel of Naturel Mat. Overtollige olie direct verwijderen met een pluisvrije doek en niet laten indrogen.


Deze afwerklaag geeft de kleurlaag extra bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil. De hardwax olie Naturel mat is zeer geschikt voor houten vloeren en meubelen. Verbruik 2e laag = circa 30m² per liter.


Hij geeft het hout een zeer goede beschermlaag tegen vuil en vocht. Indien de vloer door de Oude Plank is gemonteerd is de vloer al 1x behandeld met olie.

Bij een legklare vloer hoeft dit niet. Voel eerst of de wasolie die wij hebben aangebracht niet meer plakt. Na het aanbrengen van de wasolie Weisgrund raden wij altijd aan om een beschermlaag van wasolie Naturel of Naturel Mat aan te brengen.


Eventueel zou u hiervoor misschien de vloerolie van Aquamarijn kunnen gebruiken. Oorzaak van dit probleem is weer in vrijwel alle gevallen dat klanten de olie hebben aangebracht alsof het vernis is en het oppervlak niet uitpoetsen in de veronderstelling dat een twee keer zo dikke laag ook vast wel twee keer zo goed zal zijn. Hardwaxolie Naturel geeft houten vloeren en of meubelen een zeer.


Niets is echter minder waar. Wat voor tafel, hoe is die altijd behandeld geweest en wat voor olie heeft u gebruikt. Kan ook dat de olie te dik is aangebracht dan is het een kwestie van weer licht opschuren en opgelost. Volgende keer dan de olie spaarzaam gebruiken en goed uitwrijven.


Mocht het volgens u toch iets anders geweest te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts