donderdag 1 november 2018

Vochtwerende verf binnenmuur

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Kies uit producten vanaf € 295. Waterafstotende verf buiten.


Vochtwerende verf kan bij buitenmuren zeker haar nut bewijzen. Je kan er bijvoorbeeld doorslaand vocht mee bestrijden en de verflaag vormt dan een extra beschermende laag voor je gevel. Bij het aanbrengen van vochtwerende verf op een buitenmuur zal je er zeker voor moeten zorgen dat de gevel schoongemaakt is. Kan aangebracht worden op lichtvochtige ondergrond. Te vochtige of doorweekte muren moeten voorgedroogd worden.


Vochtwerende verf binnenmuur

Een waterdichte barrière vormen als bescherming tegen vochtdoorslag op je binnenmuren creëer je met Aquaplan vochtwering binnenmuur -droog liter. Deze milieuvriendelijke en transparante coating verwerk je eenvoudig met een kwast op je binnenmuren, waarna je ze kan schilderen of behangen in jouw gewenste kleur. De voordelen van vochtwerende verf op binnen- of buitenmuur. Een vochtwerende coating kan gebruikt worden om een vochtige binnenmuur waterdicht te maken, te herstellen en te decoreren oftewel een vochtige binnenmuur behandelen.


Wanneer is vochtwerende verf aanbevolen? Om vochtige binnenmuren waterdicht te maken, te herstellen en te decoreren. Kan worden aangebracht op een licht vochtig oppervlak en kan worden gekleurd met universele. Je wilt dus een binnenmuur met verf beschermen tegen vocht.


Hiervoor heb je verschillende manieren. De eerste optie is het kopen van een vochtwerende verf in een kleur die past bij het interieur en de muur daarmee behandelen. Een andere optie kan interessant zijn als je geen (goed) vochtwerende verf in de kleur naar jouw zin kunt vinden. Dit speciaal ontwikkelde voorstrijkmiddel voorkomt en bestrijdt vochtdoorslag, vochtplekken en afbladderende verf. Deze voorstrijk brengt u aan in twee lagen.


De eerste laag brengt u aan met een kwast, de tweede laag met een vachtroller. Na uur is de muur droog en kunt u latex of muurverf aanbrengen, zoals Alabastine Muurverf 2-in-Vochtige. Welke verf is geschikt hiervoor? Uw muur hoeft dus niet droog te zijn en u kunt het vocht probleem onmiddelijk aanpakken. Een achterwand in de keuken of een douchemuur in de badkamer kunt u daardoor eenvoudiger reinigen.


De verf staat ook bekend onder de noemer vochtwerende verf of badkamerverf. Deze verf in lagen aanbrengen en letten op de daar voor staande droogtijd tussen de lagen. Ook aluminiumverf wil nog wel eens een goed resultaat geven. Voordat u de muur weer gaat verven met de originele kleur is het raadzaam om eerst alleen de bewuste plek alvast een keer in te smeren met die originele kleur. Aanbrengen op een gezonde, propere, poreuze en droge ondergrond.


Oude verf afkrabben en oud behang verwijderen. Scheuren en barsten dichten met Rubson Acrylaat Schilder of Rubson Scheur. Gaten vullen met een geschikt vulmiddel.


Vochtwerende verf binnenmuur

Goed laten drogen alvorens te verven of te behangen (minimum uur). Pak vochtproblemen dus altijd eerst aan voor je aan het schilderen slaat. Je kan hierbij een onderscheid maken tussen tijdelijke vochtproblemen en structurele vochtproblemen. Zo kunnen de muren maximaal uitdrogen en ben je zeker dat het vochtprobleem voorgoed verleden tijd is. Als de binnenmuren nog vochtig zijn zal het plakwerk niet goed hechten en bestaat de mogelijkheid dat het na verloop van tijd zal loskomen van de binnenmuur.


Kijk zeker ook na welke periode van het jaar het is. Heeft u last van optrekkend vocht en is dit duidelijk zichtbaar aan uw binnenmuur of buitenmuur? Je kunt het herkennen aan schimmelvorming op de muur, langdurig beslaan van de ramen aan de binnenzijde en vochtplekken op de binnenmuur (denk ook aan badkamers en niet geventileerde kelders). Veel mensen denken dat dit probleem zich alleen voordoet in oudere huizen maar dat is een misverstand want ook in een moderne woning kun je problemen krijgen met vochtige muren door condensatievocht. Door het aanbrengen van een laag vochtwerende verf op je buitenmuur hebben vochtplekken die door doorslaand vocht worden veroorzaakt, niet langer kans.


Een bijkomend voordeel is dat je huis een schone en nieuwe uitstraling krijgt. Aan de binnenzijde van je woning kun je ook last krijgen van vocht dat door de muren naar binnen dringt. Preventief kun je de binnenwanden met vochtwerende verf bedekken, zodat de muren goed beschermd zijn tegen dit vocht.


In badkamers en keukens is deze verf zeker een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts