woensdag 10 augustus 2016

Spekkersen boom

U heeft al een kersenboom vanaf €2- Leeftijd begint bij jaar en je krijgt direct kersen. De spekkersenboom bloeit in april en mei, en de vruchtjes worden in juli en augustus geoogst. De bomen zijn evenwel gevoelig voor een aantal ziekten en de vruchten willen nogal eens barsten door toedoen van een flinke regenbui. Bovendien eisen de bomen een rijke boden.


Cartor en Kordia in de vormen laagstam, halfstam en hoogstam. Kersenboom kopen uit onze kwekerij. Bestel uw kersenboom online. Prunus avium - kersenbomen - zelfbestuivend. De webshop heeft een ruim assortiment aan bomen en planten.


Mocht u toch op zoek zijn naar andere plantensoorten of maten. Voor de kersenliefhebber telt vooral de smaak en het. In de boomgaard naast de boerderij staat een hoogstam spekkersen boom van meer dan jaar oud. De kersen met pit zijn ingemaakt met een lichte suiker siroop.


Inhoud: 3g ℮ Uitlekgewicht 2g ℮ Ingrediënten: kersen, water, suiker. U heeft er al één vanaf €2- De jongste boom is jaar en geeft direct al kersen. Zoete kersen worden vooral vers gegeten. U dient wel rekening te houden met andere. In dat jaar hebben we daarnaast op het oude erf een schaduwtuin aangeleg onder de grote spekkersenboom , de hele grote treurwilg en de drie cercisbomen.


Vlak na de aanleg verdween wel een gedeelte van de schaduw: bij een storm waaide de pruimenboom om. Naast het gemeentehuis wordt in een oud huis een nieuwe refugio ingericht. Nu met bedden (inmiddels gereed).


Van elke bezoeker wordt een foto gemaakt voor het archief. We gaan met deze aimabele hospitalero op de foto. Wat ook aardig is dat in een verlaten tuin een prachtige spekkersenboom staat met volrijpe vruchten. Eenmaal terug uit Hessen zaten we samen buiten onder de spekkersenboom op De Boomgaard.


We hadden het samen mooi gehad en proostten op de goede afloop. Pa was wel voor vernieuwing. Het Bijzonder Brabants kistje maakt boer Henk ook zelf. De eerste kersenrassen staan in bloei! Het was zomer 19en ik herinner me dat er gesproken werd over de nieuwe melkstal die gebouwd ging worden.


Een verslag over de hoogtepunten van onze reis naar Nieuw Zeeland met de ANWB is te lezen bij hetty19of op www.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts