dinsdag 5 september 2017

Polijsten plastic

Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Kunststof polijsten is soms noodzakelijk, krassen op kunststof platen zoals acrylglas komen helaas wel eens voor. Onze kunststof polijstproducten zijn hiervoor een goede oplossing.


Gebruik bijvoorbeeld één van de alles-in-een polijstsets voor grove en lichte beschadigingen. Doorzichtig plastic polijsten. Met Peek Polish zijn ook goede resultaten behaald bij het polijsten van doorzichtig plastic , bijvoorbeeld Perspex.

Transparant perspex, bijvoorbeeld perspex ruiten in een caravan, is weer helder te maken door te polijsten met Peek. Perspex is een merknaam voor Acrylaat of Plexiglas. Tot slot polijst u de randen met een steunschijf met polijstwol in de boormachine.


Gebruik Xerapol of Zvizzer of een gelijkwaardig polijstmiddel, breng het polijstmiddel aan op de lappenschijf en verdeel het met laag toerental over de rand van de plaat. Begin te polijsten met een laag toerental en bekijk continu het resultaat. De kop en neus zijn kunststof en prima te polijsten Begin met een cleaner zoals Poorboys Professional polish Daarna met een medium combinatie polijsten Op wit hoef je niet zwaar te gaan, krasjes zie je toch niet. Opzoek naar polijstmaterialen voor kunststof? Geen bedrukte, gelakte of gecoate oppervlakken polijsten.


Bij diepe krassen toepassing meer keren herhalen.

Dat wat achterblijft met een doek verwijderen. Tenslotte met XERAPOL napolijsten. Hierdoor ontstaan steeds meer kleine krasjes op het kunststof en begint het materiaal te oxideren. Het resultaat is dat het plastic dof wordt en minder licht doorlaat.


Voordat je gaat polijsten. Wanneer je besloten hebt zelf aan de slag te gaan met het polijsten van de autolampen, is het verstandig om wat voorbereidingen te treffen. Hiervoor zijn polijstpasta’s leverbaar die speciaal voor plexiglas ontwikkeld zijn, zoals Zvizzer Heavy cut en Fine cut polijstmiddel. Verder hebt u een polijstschijf en een boormachine nodig. In een handomdraai bij u geleverd.


Snelle levering, makkelijk online bestellen. Er bestaat speciaal polijst middel voor horloges met kunststof glas. Dit zelfde spul is heel goed te gebruiken voor brillen met kunststof glazen. Er zijn verschillende merken op de markt maar Xerapol is daar van, een tube van 50ml is gemiddeld €95.


Hun opdeling hangt af van de graad van beschadiging: van lichte tot diepe krassen. Bij de winkel waar je de bril hebt gekocht polijsten ze je glazen meestal gratis. Was de kunststof brillenglazen eerst met een warm sopje, om achtergebleven stukjes uit de krassen te verwijderen.


Je kunt ook een setje kopen om kunststof te polijsten , maar die zijn niet geschikt om geslepen kunststof glazen schoon te maken. Er zijn in de handel setjes te verkrijgen waarmee je de koplampen kunt polijsten.

Deze sets zijn vaak vrij prijzig maar geven in veel gevallen een goed resultaat. Denk aan 4- Euro voor een setje. Polijst nu met commandant deze grijze vlek weg.


Doe dit met een schone droge doek onder een redelijke druk. Binnen een paar minuten is het resultaat zoals op foto een bijna zo goed als nieuw Touring embleem. Op de foto is het niet helemaal goed te zien maar het geeft echt een spiegelglad resultaat. Ik denk dat je dit inderdaad nooit meer de oude zult krijgen.


Je zou terpetine kunnen proberen voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit moet de kras helder maken. Ik zal het uitleggen, je probeert het zelfde te doen als het polijsten van je koplampen.


Daarbij haal je allereerst de beschermende UV-coating van het plastic , en vervolgens het doffe laagje verweerd plastic. Het beschadigt dus inderdaad je koplampen als het werkt, maar dat is de bedoeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts