dinsdag 6 november 2018

Muur fixeren

Wanneer de ondergrond (oud pleisterwerk, matte verflagen of beton) verpoederd is moet je deze eerst fixeren om te zorgen dat de verf zich goed kan hechten. Ontstof de muur goed met een zachte borstel en breng dan een aangepast fixeermiddel aan. Vul kleine gaatjes en scheurtjes op met een aangepaste plamuur. Fixeren doen we dus altijd voor het schilderen van een nieuw gepleisterde muur of bijgewerkte delen.


Let wel op bij het gebruik van fixateur dient u alles goed af te dekken want dit maakt onverwijderbare vlekken. Heb een stenen binnenmuur ontdaan van een cementlaag zodat de ruwe bakstenen muur weer tevoorschijn komt.

Tevens voorkomt het daarmee baanvorming. De Alpha Fix vermindert de zuiging van de ondergron waardoor de ondergrond niet onnodig verf opneemt. Dat is wel zo prettig, anders trekt de verf in de muur en dat is zonde. Daarnaast heeft dit product een fixerende werking.


Het fixeert de poederende resten van oude verflagen of cementhuid. Kan ik daar met een latex overheen schilderen? Nee, verwijder eerst zoveel mogelijk poeder met warm water.


Gebruik vervolgens Alabastine Voorstrijk Fixeer voordat u de muur gaat schilderen met latex.

Een brede verscheidenheid aan muur fixeren -opties zijn voor u beschikbaar, zoals staal. Ook kunt u kiezen uit gb muur fixeren. Hongkong en Taiwan, China, die respectievelijk , en voorzien van muur. We hebben het namelijk over het fixeren van de muur.


Dit kun je bijvoorbeeld doen met vernis. De bakstenen binnenmuur fixeren zorgt ervoor dat de muur en het voegwerk stevig vast komen te zitten, waarmee je voorkomt dat de stenen of het voegwerk langzaam poreus worden en beginnen af te brokkelen. Je kunt zo dus extra lang van je mooie muur. Wij hebben alle oude bezetting van onze muren afgekapt.


Later worden deze opnieuw bezet. Voorlopig zou ik wel graag iets doen met de muren dat er niet te veel stof afkomt. Iemand een idee waarmee ik het kan fixeren , zonder dat het invloed heeft op de latere bezetting? Veel binnen muren zo gedaan, maat uiteindelijk voor buiten muren met steigerwerk aannemer met pomp ingeschakeld voor alleen het voegen maar wel meegeborsteld. Vwb zan ja van aannemer geleerd dat hij speciaal zand besteld bij een speciale afgraving en zal hem eens vragen vlg keer vwb gewassen en voorkomen salpeter uitslag.


De Mono’s bevestig je met de tesa Powerstrips en eventueel punaises aan de muur. De IXXI is geschikt voor bijna alle oppervlaktes. Als je een erg grove muur hebt kan het gebeuren dat je IXXI minder goed hecht. Toen heb ik een stuk muur lichtjes geschuurd.


Toen de latex opgebracht, maar ook hier komen er strepen naar boven.

Ook een tweede keer latex helpt niets. Als extra test heb ik een stuk muur in de latex gezet zonder dat er fixeer op is geweest, en dit stukje was gewoon helemaal goed. Geen strepen, en mooi egaal wit. Een muur kan twee draagfuncties hebben: de muur kan de muur erboven ondersteunen, of de muur kan de vloerbalken van de erboven gelegen verdieping ondersteunen.


Ga dus niet zomaar aan de slag met het doorbreken van je muur , maar onderzoek van tevoren wat de mogelijkheden in jouw woning zijn. Hoe breng ik het product aan? In de fotografie is fixeren de naam voor een chemisch proces dat er voor zorgt dat het beeld op belichte film of fotopapier houdbaar wordt. Waarom zou je niet de beste makers van oude bakstenen muren jouw droommuur laten maken. Wat je eigenlijk wilt is een muur waar je de komende 1 of misschien wel jaar lang naar kijkt en die een glimlach op je gezicht tovert omdat je er gewoon enorm blij van wordt.


Iedereen heeft wel eens last van vochtplekken op de muren of plafonds. Er zijn een aantal manieren om dit onzichtbaar weg te werken. Vochtvlekken op muur of plafond Heeft u last van deze, meestal bruine soort vlekken, dan is het zaak om eerst de oorzaak te onderzoeken voordat u gaat behandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts