woensdag 9 januari 2019

Gordijnrails ophangen plafond

Vind gordijn rails als je nu zoekt. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. Een gordijnrails of -roede ophangen is een vervelend klusje en blijft vaak weken liggen.


Gordijnrails ophangen : zo doe je dat.

Maar er komt een moment wanneer je er helaas aan moet geloven en je toch echt wat voor de ramen wilt hebben. Gelukkig stelt een gordijnrails ophangen met onderstaande handige tips en het juiste gereedschap weinig meer voor. Het ophangen van een gordijnrail aan het plafond is makkelijker als je eerst een basislat aan het plafond bevestigt. Schroef deze op een paar plaatsen aan de plafondbalken vast.


Op deze basislat komen de schroeven waarmee je de U-railsteunen kunt ophangen (om de cm). Steunen eerst aan de rail en vervolgens vastschroeven. Allereerst is het belangrijk te weten hoe het plafond waaraan de gordijnrails.

Pluggen zijn er in allerlei soorten en maten en het is erg belangrijk dat je de juiste pluggen gebruikt voor het ophangen van de gordijnrails. Twijfel je welke pluggen je moet kopen voor dit project? Vraag een medewerker van de bouwmarkt waar je jouw pluggen koopt dan om advies. Een rail ophangen in vijf handige stappen. Zelf uw gordijnrails ophangen ? Met ons eenvoudige stappenplan én handige klustips is het ophangen van uw gordijnrail of roede een fluitje van een cent!


Ook geven wij advies over het gebruik van het juiste gereedschap. Want een goed begin is het halve werk. Bepaal het midden van het raamkozijn en markeer (met een winkel- of hoekhaak) het midden op het plafond. Vanuit dat midden meet je de beugelafstand naar links en naar rechts.


Let op de beugelafstand van het raam voor voldoende vrijloop van de gordijnen. Plafondbeugels zijn ook verkrijgbaar voor dubbele gordijnrails. Zo assembleert u zelf uw gordijnrail. Stap 1: Draai de U-rail om, klik de plafond steun op de rails.


De gordijnrails is klaar om opgehangen te worden. Bepaal de hoeveelheid gordijnstof die je nodig hebt.

Neem voor de breedte voor een enkelvoudige plooi 1. Hoe ruimer de stof, hoe mooier de plooi valt. De lengte is afhankelijk van de hoogte van het plafond of de muur, indien je het aan de muur bevestigt. Ik heb een gipsplafond waaraan gordijnrails heeft gehangen.


Ik wilde vanmorgen deze nieuwe rails ophangen , maar de schroeven hebben niet echt overtuigend grip in het gips (oude schroefgaten met pluggen gebruikt). Hiertegen kunt u dan de railhouders plaatsen met gewone schroeven. Als u er toch voor kiest om de gordijnrails direct tegen het plafond te plaatsen, moet u gebruik maken van pluggen en wel van de zogenaamde tuimelpluggen.


Zo kunt u ook op plaatsen waar geen plafondbalk zit de railhouders goed en stevig bevestigen. Als je gordijnen gaat ophangen moet je eerst bepalen waar je de gordijnrail gaat bevestigen. Binnenin het kozijn, op het kozijn of aan het plafond.


In het stappenplan van Karwei lees je alles over hoe je gordijnen op maat maakt en ophangt aan het plafond. Dan wil je een langdurig resultaat. Je wilt natuurlijk niet dat de gordijnen binnen enkele weken scheef gaan hangen of nog erger: dat de rails van het plafond valt.


Om dit te voorkomen gebruikt de vakman voor elk soort plafond ander materiaal. Voor het ophangen van gordijnen kan je gebruikmaken van gordijnroedes of van -rails. Rails bieden het meeste flexibiliteit, je kan er een grotere afstand.


Er is een goede oplossing om een rail op te hangen aan een schuin plafond. Tevens geschikt voor serre gordijnen. De montage wordt mogelijk dmv.


Je gordijnen gaan vlot open en dicht en met gordijnrails kan je een grote afstand overbruggen. En met ons klusadvies kan je ze perfect zelf ophangen. We hebben accessoires als hoeken, ringen en klemmen waarmee het ophangen van je gordijnen een fluitje van een cent is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts