vrijdag 11 januari 2019

Verf alkydhars

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


Naast de eigenlijke alkydhars is er een toevoeging van plantaardige oliën, meestal halfdrogende oliën zoals zonnebloemolie, saffloerolie of sojaolie, soms lijnolie. Alkydverf is een verfsoort waarbij alkydhars als bindmiddel wordt gebruikt. Om die reden wordt alkydverf ook wel alkydharsverf genoemd.

Alkydhars is een kunsthars en is een polymeer. De toepassing van alkydverf is heel breed. Zo kan deze verf worden gebruikt voor de afwerking van kunststof, hout en metaal. Dit type verf wordt nog steeds veel gemaakt, denk hierbij aan systeemverf (schakelverf), jachtlak, parketlak, betonverf en metaalverf. Oplosmiddelhoudende verven op basis van alkydhars zijn gemakkelijk te verwerken, vloeien goed uit en zijn in verschillende glansgraden te verkrijgen.


Een ander voordeel is dat deze verf veel sneller droogt. Nadat je al deze voordelen hebt gelezen kan ik mij voorstellen dat je je afvraagt of er wel nadelen zijn. Allereerst is het een waterverdunbare verf wat ervoor zorgt dat de verf wat moeilijker aan te brengen is.


Deze zijn er wel degelijk. Acryl verf of alkyd verf ? Wij leggen graag uit welke verf soorten er zijn. Watergedragen verf , acryl verf , verf op terpentine basis of alkydverf? Lees nu verder en ontdek de verschillen.


De olie maakt de alkydhars gevoelig voor vergeling onder invloed van licht. Als bindmiddel voor verf wordt de hars opgelost in terpentine. Door de aanwezigheid van olie en terpentine is de droging zowel chemisch als fysisch.

Alkyd-emulsie verf wordt in principe alleen binnen gebruikt. Je kunt het verdunnen met water en de basis is watergedragen. Van oorsprong is alkydhars niet met water te vermengen. Verven die met een alkydhars zijn gemaakt, moeten verdund worden met terpentine of andere oplosmiddelen. Een high solid verf is een alkydverf met een groter deel vaste stoffen dan in normale alkydverf.


Wat is een high solid verf ? Het vloeibare deel is bij high solid. Een alkydharsverf is een verf waarin als bindmiddel een alkydhars zit. Verf is verkrijgbaar in vele kwaliteiten, kleuren en soorten. Tegenwoordig is naast de traditionele verf op basis van lijnolie of alkydhars ook oplosmiddelarme verf , high solid- verf ( verf met een hoog vastestofgehalte) en verf te koop op waterbasis, zoals acrylverf en latexverf. Na het drogen vormt het bindmiddel ook de uiteindelijke harde laag van de verf.


Verf op terpentinebasis met alleen alkydhars als bindmiddel wordt alkydverf genoemd. Er zijn ook andere bindmiddelen die in verf kunnen zitten. Door als discounter te werken, kunnen wij professionele schildersbedrijven en particulieren het uiteindelijke voordeel bieden: topproducten tot korting! Wijzonol Interieur Lak Zijdeglans is een universele zijdeglans lak voor binnen op basis van alkydhars. Veel gehoorde opmerkingen over deze verf is dat hij gemakkelijk te verwerken is en een mooie vloei heeft.


Oorzaak vergeling van verf. Terpentine verdunbare verven op basis van alkydhars hebben de nadelige eigenschap dat ze gevoelig zijn voor vergeling. Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak is een extreem sterke lak voor buiten op basis van alkydhars.


De lak is erg goed te verwerken en heeft een fijne vloeiing. Onder goede omstandigheden is onderhoud met deze verf tot jaar schildervrij! Om een ruitjes proef uit te voeren maak je de verf vetvrij, met bijvoorbeeld spiritus of een ontvettingsmiddel. De alkydhars in terpentineverdunbare producten is gevoelig voor vergeling. Door opname van zuurstof tijdens de droging en doorharding van de verf ontstaat een kleurdragend (geel) reactieproduct dat onder invloed van daglicht weer snel uiteenvalt.


Het bindmiddel, en met name de linoleenzuur in de alkydhars , is hiervan de veroorzaker. Niemand heeft daar iets van gemerkt of nadelige gevolgen van gehad. Daarvoor werd watergedragen verf in de industrie ook al op grote schaal gebruikt, maar was dit nog niet verplicht.


Binnen wordt nu overgeschilderd met watergedragen verf en buiten vaak nog met oplosmiddelhoudende alkyd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts