woensdag 30 januari 2019

Vochtregulerende beits

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Het is dus een erg handige verfsoort om een schutting of bank mee te behandelen. Verschillende beits kleuren?


Zo heb je transparante beits en dekkende beits.

De meeste beitsen zijn vochtregulerend. De beits blokkeert het water niet volledig maar zorgt er enkel voor dat er niet te veel vocht in het hout trekt. Hout neemt van nature namelijk water op.


Dit kan zorgen voor schimmel en houtrot. Je tuinhuis, schuur of blokhut beitsen is altijd een goed idee. Zo kun je deze niet alleen een andere uitstraling geven, maar zorg je er ook voor dat je tuinhuis of schuur lang meegaat.


Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst.

Gekleurde of transparante beits. Naast zijn beschermende functie, wordt beits ook gebruikt om oud of verkleurd hout een nieuwe look te geven. Vochtregulerende verf buiten op je kozijn schilderen heeft vele voordelen. De belangrijkste reden om vochtregulerende verf buiten te gebruiken is dat de verf niet zo snel afbladdert van je kozijn.


Dat verf afbladdert van je kozijn heeft met vocht in het hout te maken en niet met de kwaliteit van de verf wat vele mensen denken. De topkwaliteit beitsen zijn eenvoudig aan te brengen, bijvoorbeeld door te beitsen met een verfspuit. De verf heeft een open structuur, zodat het vocht wel uit de ondergrond kan ontsnappen, maar hier geen vocht indringt. Let wel: dit betekent niet dat je op een te.


Beits binnen en beits buiten. Dit zijn verschillende termen voor een min of meer zelfde product. Laat nieuw geimpregneerde hout wel bij voorkeur enige maanden tot een jaar onbehandeld alvorens het te beitsen. In tegenstelling tot vernis en lak, in de volksmond vaak verf genoem dringt beits gedeeltelijk in het hout. Ook zijn er beitsen die alleen maar een kleurverschil, maar geen bescherming geven.


Aanvullend bieden diverse beitsen ook nog een uv-bescherming. Dankzij de vochtregulerende werking van beits kan het vocht wel uit het hout, maar er niet in. Zo voorkom je dat het houtwerk gaat rotten en geniet je voor een langere tijd onbezorgd van het houtwerk.

Sigma Torno Satin is een zijdeglanzende, watergedragen voor- en aflak. Een uitstekende keuze voor het duurzaam afschilderen van geveltimmerwerk. Dit zorgt ervoor dat de conditie van het hout behouden blijft. Iedere beits heeft bepaalde unieke eigenschappen, zo is er bijvoorbeeld gekleurde tuinbeits voor geïmpregneerd hout, houtbeschermer in een mooie houttint als walnoot of beuken en natuurlijk de dekkende buitenbeits.


Lak is een transparante laag, die je meubelen beschermd tegen vuil en krassen. CetaBever Meesterbeits Dekkend is een vochtregulerende , dekkende beits op basis van alkydhars bindmiddel. Gebruik: Voor het beschermen en verfraaien van (waardevol) houtwerk rondom het huis zoals gevelbetimmeringen, daklijsten, kozijnen en deuren. Sikkens Rubbol DSA Thix is thixotroop en toch makkelijk verwerkbaar.


Deze verf heeft een uitstekende vulkracht, dekking en goede kantendekking met een hoge laagdikte opbouw. Deze voorkomt schimmel in vochtige ruimten waar ventilatie moeilijk is. Met vriendelijke groet, Marieke – Verflaag. Over een beits kan prima een hoog of zijdeglansverf worden aangebracht. Wel eerst ontvetten met Alabastine Verfreiniger, schuren en stofvrij maken en nogmaals ontvetten.


Bij een buitensituatie kan de vochtregulerende eigenschap van beits verloren gaan. Wat doe ik met terpentine waarmee ik mijn kwasten heb gereinigd? Vernis is een blanke lak,dus dat is het zelfde als gewone lak alleen zitten hier geen pigmenten in. Ja, met een ( vochtregulerende) beits , éénpotssysteem, systeemverf (naar keuze transparant of dekkend).


Een beits is altijd vochtregulerend en bij lak is dat niet altijd geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts