maandag 4 juli 2016

Gegalvaniseerd ijzer verven

Gegalvaniseerd ijzer verven

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


Overigens gaat het schilderen van verzinkt staal met een volledig watergedragen acrylaat verfsysteem ook vaak goed. In uw geval, bij het schilderen van een tafel van gegalvaniseerd staal, adviseren wij als volgt. Eerst alle verf verwijderen. Daarna schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Verf het hek van gegalvaniseerd metaal met aluzinc-lak.


Let op: de metaallakken zijn in veel meer kleuren en varianten verkrijgbaar dan de aluzinc-lakken. Wil je daar toch gebruik van maken? Breng dan bij een hek van niet-ferro metalen – zoals dit hek van gegalvaniseerd metaal – eerst een extra laag hechtprimer aan. Verven van gegalvaniseerd metaal moet je bij het verven van gegalvaniseerd metaal ook eerst grondverf gebruiken?


Gegalvaniseerd metaal heeft een puur gesloten anti-corrosielaag. U moet er dus voor zorgen dat de hechting optimaal is door deze laag op te ruwen ( stralen ) of te zuren. Met een schuurpapiertje bereikt u dit niet, al zal de verf ongetwijfeld enige tijd blijven zitten. Galvaniseren is namelijk een van de meest gebruikte methodes om staal te verduurzamen met een zo laag mogelijke onderhoudsinterval. In principe is het verzinken (= galvaniseren ) al een mooie bescherming op zich, maar als je toch een andere kleur wil blijft het toch een beetje expirimenteren.


Gegalvaniseerd ijzer verven

Er is ook wel een speciale primer van Hammerite, maar die is alleen maar te overschilderen met Hammerite-lak, die op zijn beurt niet meer te overschilderen is met een normale verf. We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven. Wellicht overbodig om te noemen, maar zeker niet onbelangrijk: we plakken alle niet te schilderen delen zorgvuldig af. En de schilderstape verwijderen we bij voorkeur voordat de verf volledig droog is.


En dan verder even nazoeken welke lak (en primer) goed is voor verzinkt ijzer (dus goed voor zink, maar liefst ook voor ijzer ). Zo kent men blauw, geel, groen en zwart passiveren. Door deze kleuren heeft het galvaniseren ook een decoratieve betekenis. Op zoek naar betere corrosiebestendigheid is men, met name in de automobielbranche, terechtgekomen bij de zinklegeringen. Meest toegepast zijn zink- ijzer en zink-nikkel maar ook zink-kobalt en zink-mangaan worden toegepast.


Hekwerk, gietijzeren stoelen, trapleuningen en zelfs metalen deuren: ze ogen weer zo goed als nieuw met een likje metaalverf. De speciale verf hecht op onbehandelde, geroeste en geverfde ondergronden en kan zowel binnen– als buitenshuis gebruikt worden. Het is gloof ik ook onder de naam gegalvaniseerd beken het zijn eigenlijk waterleidingbuizen.


Ik wil het schilderen om alles dezelfde kleur te laten hebben , dus het hele frame van ijzer inclusief de tralies die dan van thermisch verzinkt ijzer worden. Galvaniseren is een methode waarbij een zelf opofferende dunne laag van zink, nikkel, aluminium, chroom of magnesium op staal of ijzer wordt aangebracht om corrosie te voorkomen. De dunne laag wordt aangebracht door het metalen object onder te dompelen in een chemische oplossing met het zelf opofferende metaal. Wil het als gegalvaniseerd staal laten staan en dus niet verder afwerken met een kleur. Nu zou ik de verflaag willen verwijderen en dit terug als gegalvaniseerd staal.


Hoe kan ik van dat ene deel de verf verwijderen zodat dit terug als gegalvaniseerd staal is, zoals de andere delen. Naast bezorging in Nederlan is bezorging in België ook mogelijk. We garanderen de beste kwaliteit en service, waarbij maatwerk onze standaard is. Of wil je verf van metaal halen van bijvoorbeeld een mooie buitenlamp?


Dit lijkt soms een onmogelijke taak. Gelukkig zijn er verschillende methoden om oude verf te verwijderen van metaal die je kunt gebruiken om je spullen naar je zin te maken. Hieronder vind je enkele praktische tips om zonder al teveel moeite verf te verwijderen van metaal. Gister liep ik tegen een paar handelslengtes 50x30x4mm gegalvaniseerde kokerbalk aan. En gegalvaniseerd spul is wel fijn voor buiten.


Buiten of binnen moet je soms metaal schilderen. Dit is anders dan het schilderen van muren of hout. Heb je onbehandeld metaal dan moet je de eventuele aanwezige roest verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts