donderdag 4 augustus 2016

Welke pellets gebruiken

Welke pellets zijn het beste voor je pelletkachel? Hoe je het verschil in kwaliteit houtpellets kan zien en waarom goede pellets belangrijk zijn. Om een goede verbranding te krijgen is de kwaliteit van pellets belangrijk. Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeter daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren.


Welke houtpellets kan ik het best gebruiken in mijn pelletkachel?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld via de telefoon, e-mail of chat. Hieronder vindt u een tabel met de eigenschappen van de houtpellets die wij aanbieden! Onze Mecklenburger pellets doorstaan deze test met vlag en wimpel! Test onze pellets zelf en profiteer!


Zijn ze allemaal gelijkwaardig? Waar moet je rekening mee houden? En waar kun je ze goedkoop vinden? Pellets zijn geperste ‘blokjes’ hout die verschillende voordelen bieden.

Het gebruik van een pelletkachel is een stuk ‘schoner’ dan het gebruik van een traditionele houtkachel. De letterlijke betekenis van het woord pellet is: ‘een doseerbare dosis stof in de vorm van een pil of knikker’. De eerste maal dat ik werk met pellets. CLEANFIRE 90- WONTERSPAN 00- PIVETEAU 05- PUREPOWER 75€ - BALTWOOD 07€ De prijzen zijn wel per pallet afname.


Als je wilt bepalen welke pellets het beste zijn is het belangrijk om te weten welke eigenschappen van belang zijn voor een kwalitatieve pelletkorrel. Let op de glans: als een pellet glimt weet je dat deze goed geperst is. Wij zochten het uit en komen tot de conclusie dat COneutraal stoken mogelijk is.


De verschillen tussen diverse boomsoorten zijn klein. Pellets komen in verschillende kleuren, van lichtblond tot donkerbruin. Dit is natuurlijk afhankelijk van de houtsoort.


Pellets met een lichte kleur bestaan vaak alleen uit zachthout. Donkere pellets zijn meestal van hardhout. Ze moeten echter niet zwart van kleur of nog donkerder zijn.


Deze pellets zijn gemaakt van zuiver houtafval en bij verbranding blijft er maar weinig as over. Zachte pellets kan je ook dmv een hair en stopper bevestigen. Druk de stopper op de aas naal en druk de stopper door de pellet.


Bij kleine pellets wil dit nogal eens tot gevolg hebben dat de pellet splijt omdat de stopper eigenlijk te dik is voor de pellet.

Kachel blijft langer schoon en de pellets branden langer. Wij hadden al spijt dat we op een pelletkachel waren overgegaan. Vier andere gecertificeerde houtpellets en vele onlogische storingen later, probeerden wij Zweedse pellets.


Alles wat beloofd wordt, wordt nagekomen. De pellets geven meer warmte en branden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts