dinsdag 19 maart 2019

Elektromotor werking

Zoek naar elektro motor op de nieuwe KensaQ. De werking van een elektromotor is gebaseerd op elektromagnetisme. De motor bestaat uit een stator en een rotor, die in de stator kan draaien. Michael Faraday vond in de 19e eeuw de elektromotor uit. Hier hebben we in het dagelijks leven veel gemak van.


In dit clipje zie je enkele voorbeelden.

Principe van een elektromotor Een stroomvoerende spoel die in een extern magnetisch veld door lorentzkrachten wordt rondgedraaid: dat is het principe van een elektromotor. Doorgaande draaiing Als de spoel de horizontale stand bereikt, heffen de lorentzkrachten elkaar op. De spoel zou in die stand dus tot rust komen. De elektromotor in de elektrische auto.


Deze energie komt uit de batterij en wordt door een inverter omgezet. Hierdoor ontvangt de elektromotor de energie op het juiste niveau. De inverter en de daarbij behorende software zorgen voor dat de elektromotor zeer nauwkeurig kan worden.


Bij een gelijkstroommotor wordt daarom mechanisch in de motor met behulp van de commutator (collector), of elektronisch bij de zogenaamde borstelloze elektromotor , de richting van het magnetisch veld voortdurend veranderd.

Een borstelloze elektromotor , ook wel ECM (afkorting van Electronically Commutated Motor) genoem is een elektromotor zonder koolborstels, waarin de commutatie elektronisch verzorgd wordt. Deze motoren worden vooral toegepast in de modelbouw, ventilatoren, circulatiepompen, zwembadpompen en hydrofoorgroepen. De condensator zal een faseverschuiving tussen de hoofd- en de hulpwikkeling realiseren van 90°, waardoor er goede aanloopcondities ontstaan. Find elektro motor vandaag!


Een elektromotor is een veelgebruikt apparaat, dat elektrische energie omzet in mechanische energie. De belangrijkste twee componenten van een elektromotor zijn de stator en de rotor. In de stator zitten koperen wikkelingen, die door er spanning op te zetten magnetisch worden. Bij het accelereren levert de accu elektrische energie aan de elektromotor. Dit wordt ook wel “regeneratief remmen” of “recuperatief remmen” genoemd.


Dat krijgt u bij Apo Elektrotechniek in Roermond. Er bestaan manieren voor het remmen van elektromotoren. Mechanische en elektrisch.


De snelheid van de draaiende motor wordt verminderd door de schijfrem in werking te brengen. Simpel en snel een elektromotor kopen met behulp van stappen. Kies het vermogen, het toerental, de vorm en de juiste spanning.


Vandaag bestel morgen in huis! Daarom ben ik gaan zoeken op het net naar de werking van stappenmotor, servomotor en elektromotor.

Na al deze informatie te hebben gelezen ben ik helemaal mijn kluts kwijt. Wij leveren standaard elektromotoren direct uit voorraad. Als u de elektromotor voor 14:00uur bestelt en betaalt dan wordt de elektromotor op de volgende werkdag afgeleverd. Voor 1fase elektromotoren geldt een levertijd van 2-werkdagen.


Bestelt u een elektromotor op vrijdag voor 14:00uur dan wordt de elektromotor op maandag afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts