donderdag 14 maart 2019

Soorten urinezakken

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Er is dus altijd een Curion- urinezak die aansluit bij uw persoonlijke behoefte. Het Curion-assortiment biedt ook een ruime keus aan handige fixatiematerialen om de urinezakken aan uw bed of been te bevestigen. Voor een optimaal en comfortabel gebruik van een urinezak kiest u een vaste combinatie van fixatiemateriaal met een bepaalde urinezak. Een urinebeenzak wordt aangesloten op een verblijfs-, eenmalige of externe catheter en dient als opvangzak voor de urine.


Urinezakken zijn in verschillende maten en soorten verkrijgbaar. Er zijn één- en meerdaagse urinezakken beschikbaar, klik hieronder op de urinezak van uw keuze of bekijk de accesoires. Afhankelijk van het soort langdurig kathetergebruik zijn de urinezakken steriel of niet-steriel verkrijgbaar. Medeco levert een uitgebreid assortiment urinezakken , zodat u altijd het juiste product voor de juiste toepassing kunt adviseren.


Met deze bestelhulp reikt Medeco u graag de helpende hand om eenvoudig een passende keuze te maken. Een Urinezak of katheterzak is een zak voor het opvangen van urine en het afvoeren daarvan m. Voor het kiezen van de voor u passende urinezak vragen wij u deze informatie goed door te nemen: katheterzak en welke moet je dan hebben? Ze zijn er in diverse soorten en maten. Je vindt bij PharmaMarket gegarandeerd een urinezak die aansluit bij jouw persoonlijke behoefte.


Als u een katheter gebruikt om urine af te voeren, heeft u materiaal nodig voor het bevestigen van de katheter en urinezakken. Dit is het fixatiemateriaal. Uw continentieverpleegkundige zal met u bespreken welke materialen het meest passend voor u zijn.


Welke fixatiematerialen bestaan er? Deze urinezakken zijn een goede keuze als u bedlegerig bent en dus dag en nacht gebruikmaakt van een urinebedzak. De urinebedzakken zijn gemaakt van een extra stevige folie en hebben een zwaardere kwaliteit aftapkraan. Deze urinebedzakken zijn ook steriel leverbaar en worden daarom vaak gebruikt in het ziekenhuis.


Hoe vaak u een urinezak verwisselt, hangt af van het type urinezak dat u gebruikt. Voor alle soorten urinezakken geldt: een urinezak die is afgekoppel mag om hygiënische redenen niet opnieuw aangekoppeld worden. Om te voorkomen dat de katheter uit de blaas glijdt, zit er aan het uiteinde een ballonnetje gevuld met water.


De verblijfskatheter wordt meestal aangesloten op een urinezak om de urine op te vangen. Ook hiervan zijn er verschillende soorten en. De urinezak is geïntegreerd in een comfortabele elastische ban gemakkelijk aan te brengen.


De urinezak wordt aan de binnenkant van het dijbeen gedragen, zodat deze amper te zien is, zelfs bij een korte broek of onder een rok. Het aftapkraantje is weg te stoppen en daarmee onzichtbaar. De beenzak wordt gedragen met bandjes om het been. Aan de onderkant van de beenzak zit een aftapkraan. Als de zak vol is, kunt u de urine via deze kraan eenvoudig in het toilet laten lopen.


Bevallen de beenbandjes niet, dan bestaan er ook andere soorten beenzakhouders. De richtlijn beschrijft soorten urine opvangzakken: Standaard urine opvangzakken. Beide moeten aan bepaalde eisen voldoen. Een belangrijke eis bij de standaard zak is dat deze een soepel, niet te knikken afvoerslang heeft van ongeveer meter.


Soorten urinezakken

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende meerdaagse urinezakken die wij aanbieden. Bijna alle mensen met een dwarslaesie gebruiken in het begin een verblijfskatheter. Katheters zijn er in vele soorten en maten.


Er zijn verschillende merken slangen, zakken en sluitsystemen. De sluitsystemen worden gebruikt bij het wisselen van de urinezak , het douchen of baden en op andere momenten waarop de zak even afgekoppeld is. Er bestaan ook kleinere sportzakjes die nauwelijks in de weg zitten.


Mannen kunnen ook gebruik maken van een condoomkatheter of een uritip. Een blaaskatheter is een slangetje waarmee urine uit de blaas wordt afgevoerd. Een urineopvangzak wordt gebruikt om urine op te vangen wanneer er een verblijfskatheter is ingebracht, of wanneer een externe katheter gebruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts