woensdag 13 maart 2019

Eik behandelen voor buiten

Eiken heeft soms van nature een enigszins roze zweem over zich en is ook onbehandeld zeer duurzaam. Voor mensen die de vergrijsde kleur mooi vinden, is een beetje geduld geboden. Eikenhout wordt eerst zwart en daarna kleurt het grijs. In sommige gevallen is het eikenhout dat u koopt al vergrijst.


Wanneer dit zo is, is het belangrijk om het hout goed te behandelen zodat het de kleur behoudt.

Hartelijk dank voor uw vragen. Wanneer u uw onbehandelde eikenhouten tafel behandelt met olie, zal er altijd enige verkleuring optreden onder invloed van licht. Echter is dit tot een minimum te beperken door het eiken eerst te behandelen met de wasolie Weisgrund of wasolie Wit Transparant.


Deze zouden we dan een tijd onbehandeld laten zodat ze grijs kunnen worden en daarna met een matte kleurloze vernis drenken. Nu vertelde de schrijnwerker mij dat eik absoluut niet goed is voor buiten , want dat zal gaan kromtrekken en barsten. De verf is filmvormen laat de houtstructuur zichtbaar en geeft een zeer duurzame bescherming. Vanwege de kwaliteit van het hout kan de tafel buiten blijven staan, alleen tafels in de rustieke kwaliteit eikenhout dienen wel binnen te staan of afgedekt te worden tegen regen en sneeuw, vanwege de scheuren en noesten in het hout.


We willen geen dekkende verf gebruiken voor de vloer omdat we graag het hout mooi willen blijven zien.

De vloer willen we naar donkerantraciet kleuren maar alleen een kleurbeits lijkt ons niet voldoende. Zou alleen olie goed zijn voor buiten op de vloer (willen we het liefst qua uiterlijk) of word het beitsen met een vloerlak erover? Klasse : beperkt duurzaam 5- jaar : amerikaanse rode eik , avodiré. Hout reinigen, hout behandelen en hout.


Mocht u de poorten toch willen behandelen dan adviseren wij de volgende producten. Voor hoogglanzende afwerking van hout binnen en buiten. Net als voor binnentoepassingen kan olie ook buiten gebruikt worden om hout te behandelen.


Regis: De eik zou niet mogen glanzen nee, het is echt de bedoeling de meest natuurlijke look van eik weer te geven. In de toonzaal stond een deur, die enkel met ammoniak was behandeld en die vonden we prachtig. Maar we willen het ook beschermen. Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten.


Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar. Doordat eiken langzaam groeit en het leeft voor een lange tijd geven deze eigenschappen eiken hout een grote kracht.


Naar verloop van tijd zal eiken gaan vergrijzen. Als nat eiken in contact met staal komt, komt er bij die reactie looizuur vrij. Die looizuur heeft geen voor - of nadelen van de duurzaamheid.

Hoi, voor onze woning in bokrijk-stijl, hebben wij gekozen voor garagepoorten in eik. Buitenschrijnwerk in eik : hoe behandelen ? We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Van onbehandeld hout tot de beste olie. Onbehandelde eiken tafel behandelen. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen , omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen?


Hout buiten kan onder invloed van de weersomstandigheden gemakkelijk vervuilen en vergrijzen. Om uw tuinmeubelen, terras, gevelbekleding of andere houten oppervlakken buiten op te frissen hebben we verschillende producten in het aanbod. Na het reinigen het hout opnieuw behandelen met een olie, beits of vernis. Je behandelt het blad met meubelolie.


Persoonlijk vind ik dit een erg elegante methode omdat de nerven van het eiken nog beter uitkomen. Je kan kiezen voor een neutrale of een donkere olie om het massief eiken tafelblad mee te bewerken. Een onbewerkt blad moet je minimaal drie keer behandelen. Wij hebben al in meerdere meubelwinkels moderne tafels zien staan in Franse eik en deze zijn allemaal geoliëd. Nu gaat een houtbewerker die wij kennen zo een tafel voor ons maken, maar hij stelt voor om deze te vernissen i. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt.


Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts