dinsdag 24 mei 2016

Beelden van klei gemaakt

Het is Sale bij de Bijenkorf! Trendy schoenen tegen superprijzen. De laatste lifestyletrends. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Bestel je nieuwe klei uit ons uitgebreide assortiment. Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. Korting op Vans Collectie. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland.


Dé webshop voor topmerken. Bekijk meer ideeën over Klei , Sculpturen en Keramiek. Gemaakt van zwartbakkende klei. Als er beelden beschadigd raken moeten ze gemaakt worden: restaureren heet dat.

Wat een geweldige beelden heb je staan bij de bibliotheek! Ik heb er heerlijk van genoten. Ik had al eerder kleine beeldjes gezien van volle vrouwen, maar jouw beelden zijn nog mooier en leuker.


Geef je zelf ook les of moet ik daarvoor bij Nanda van der Vliet zijn? Heel veel succes verder en ik hoop dat de beelden nog even blijven staan. Duiken paar zijn gemaakt van elke één kalebas (lichaam, hoofd en de nek zijn de kalebas), met armen en benen gemaakt van papier mache en papier klei gelaagde over een draad armatuur. De onderkant is gemaakt van gips, karton en papier klei. De beelden laten u een stukje hoop, geloof en liefde zien.


Elk beeld is met de hand gemaakt en uniek. Wel zullen ze dezelfde sfeer uitademen. Daarbij krimpt DAS- klei niet en hecht zich direct aan allerlei materialen zoals hout, glas, blik, styropor (=piepschuim) etc. De mozaïekbloemen en het het beeld van het mannetje (m hoog) zijn om deze redenen dan ook van DAS- klei gemaakt.


Wil je een klein beeld maken dan kun je dit geheel opbouwen uit de zelfhardende klei , maar wil je een. Doordat de beelden gebakken zijn, zijn ze in redelijk goede staat gevonden. De terracottafiguren werden gemaakt door zowel rijksarbeiders als lokale werklui. Er wordt verteld dat de figuren op dezelfde wijze werden gemaakt als de drainagepijpen van die tijd.


Shop Vans tijdens de Sale bij de Bijenkorf en ontvang tot korting!

De mooiste merken en producten vind je bij de Bijenkorf. Bekijk de collectie Vans Schoenen en shop op Nelson. Het grootste Outdoor assortiment van Nederland. Gratis verzending vanaf €25.


Met winkels in Nederland is Bever altijd dichtbij! De beeldjes zijn gemaakt van kunsthars en met de hand beschilderd met acrylverf. De vrolijke vrouwenbeelden hebben een prijs van € 18.


De meeste beeldjes kunnen zowel binnen als buiten staan. Met klei wordt een voorbeeld gemaakt aan de hand van de beschikbare foto’s. Beeld gemaakt van powertex. Over het klei wordt schuim gespoten. Deze schuim stolt en vormt de mal van uw urn of beeld.


De mal wordt los gesneden van het klei om deze vrij te maken. Het door u gekozen materiaal wordt in de mal gegoten om de urn of het beeld vormen. De grijze of bruine tinten van gebakken klei geven een tuinbeeld een klassiek en stijlvol aangezicht: prachtig voor in een strak georganiseerde tuin of voor op de vijverrand! Wij hebben verschillende spirituele beelden van klei vermengd met glasvezels, fiberclay genaamd. Weer eens heel wat anders dan een beeld van aardewerk of kunststof!


Aanvankelijk was haar zwaard gemaakt voor de eeuwighei het werd van roestvrij staal gemaakt. Echter, roestvrij staal bleek te zwaar, en de krachten van winden rondom het beeld te sterk. Het karakter en de uitstraling van het bronzen beeld komt nu tot leven. Hieronder ziet u het eindresultaat van een bronzen muis.


Dit beeld is twee keer gemaakt en zal er dus iedere keer weer net iets anders uit zien vanwege het ambachtelijke handwerk. Allereerst is er een beeld gemaakt van klei , daar is een mal van gemaakt van gips. Deze mal is in twee delen gemaakt. De twee (mal)delen zijn nodig om het klei er goed uit te krijgen, alvorens je de mal kan volgieten met aluminiumcement.


Na het verwijderen van de gipsen mal kan er een kleine gietnaad te zien zijn deze kan nog worden verwijderd. Er worden vaak beeldjes gemaakt van paverpol, pretex, powertex of een andere decoratieverharder of textielverharder. Maar deze prijzige textielverharders hoef je niet te gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts