vrijdag 20 mei 2016

Gordijnen strijken

Bestel eenvoudig je gordijnen online bij dé gordijnen website van Nederland! Bestel online, boek een afspraak met een adviseur aan huis of kom naar onze winkel. Specialistisch advies nodig? Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Of bezoek één van onze winkels.


Vraag uw Gratis Kleurstalen aan.

De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Ga dus niet te snel over tot het strijken van gordijnen. Aan het strijken zijn risico’s verbonden. Het kan namelijk leiden tot vervorming en kreukgevoeligheid. Gooi ramen en deuren lekker open – zo drogen de gordijnen het snelst.


Door de raambekleding direct weer op te hangen, voorkom je de meeste kreukels. Mochten er na het wassen van de gordijnen toch veel kreukels in de stof komen te zitten, dan kun je overwegen om de gordijnen te strijken. Een mooier resultaat bereik je door het gordijn voor het ophangen te strijken.


Boven, aan de achterzijde van het gordijn vind je een label met het was- en strijkvoorschrift.

De gordijnhaken moeten, indien aanwezig, voor het wassen eruit gehaald worden. Eenmaal uit de was zaten ze vol kreukels, ik heb ze een tijdje hangend laten drogen en vochtig op hoge temp. Geef je gordijn de tijd hiervoor, als je te snel overgaat tot strijken kan dit leiden tot toename van de kreukgevoeligheid. Heb je na een paar weken nog steeds last van hardnekkige vouwen in je gordijn dan kun je eerst proberen om de plek vochtig te maken met een plantenspuit, hang het gordijn daarna voor het open raam of buiten. Kant-en-klaar gordijnen met plooiband inkorten?


Na het drogen kan er nog kreuk in de gordijnen zitten. Gordijnen nooit wringen of boenen met een borstel. Niet meteen gaan strijken want gordijnstof is vaak behandeld met een kreukvrije finish.


Daarom kost het vaak tot een paar weken om de gordijnen zichzelf weer kreukvrij te laten. Strijken met het grootste gemak. Je zult niet de eerste zijn die met tegenzin aan de strijk begint. De aanschaf van een goed strijkijzer kan je helpen de klus op een plezierige manier te klaren. Geef je de voorkeur aan strijken zonder water of stoom, ga dan voor een droogstrijkijzer.


HEMA heeft een grote collectie gordijnen. Kies voor kant en klaar gordijnen of laat ze op maat maken. Het gordijn heet Merete en het is wit. Er is wel een gebruiksaanwijzing maar die zegt alleen strijken , zonder verdere uitleg.


Er staat ook een plaatje bij, en daarop ligt het gordijn wel uitgespreid alsof het op de grond ligt, maar het is heel schematisch, de grond zelf is niet getekend.

Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties.


Koop nu en verfraaien van uw huis! Ruim assortiment online bestellen! De meeste gordijnen hebben een kreukherstellende finish die de kreuken in een paar weken tijd strak trekt.


Hang de gordijnen nat op en laat ze goed drogen voor je ze strijkt. Te heet strijken beschadigt die finish en zorgt uiteindelijk voor meer kreuken. Houd er rekening mee dat je gordijnen kunnen krimpen.


Laurastar adviseert u in deze video. Ontdek stap voor stap hoe u uw vitrages kunt strijken dankzij het professionele strijkijzer. Ik heb de band aan de onderkant= de zoom die er al zit afgeknipt omdat je die bij mij erg in de stof gedrukt zag na t strijken. Nu had ik gordijn dat achter de bank hing dus daar hangt die nu maar bij de andere heb ik dus de zoom eraf geknipt en daarna pas omgezoomd toen even opgehangen om te kijken of t goed was en daarna pas gestreken.


Kijk wel goed of je gordijnen geschikt zijn om te strijken en op welke stand dit dan kan gebeuren. Weet je het niet zeker, vraag het dan na bij de leverancier. Over het algemeen geven leveranciers een krimppercentage van aan, dit is normaal. Niet alle stoffen zijn kreukvrij, polyester kan inderdaad flink kreuken dus dan is strijken niet zo vreem maar wat je nu hebt is niet normaal waarschijnlijk is het vrij grof matriaal en doordat je ze nat hebt opgehangen is de stof flink uitgezakt de enige manier om dit dan nog goed te krijgen is waarschijnlijk de gordijnen inkorten. Dat is niet erg, want het is ook niet verstandig om ze heel vaak te wassen.


Maar als je het dan doet, is het slim om het op déze manier te doen. Het advies: was ze zo min mogelijk. Dan blijven ze echt het mooist. Met gordijnen creëer je namelijk een warme, gezellige en luxe sfeer, ongeacht welke woonstijl je ook hebt.


Bij Kwantum vind je een ruime keuze aan gordijnen zoals: kant en klaar gordijnen , linnen gordijnen , vitrage en inbetweens. Ook voor overgordijnen, verduisterende gordijnen én gordijnen in alle denkbare kleuren, slaag je bij Kwantum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts