vrijdag 20 mei 2016

Paraffine kaarsen schadelijk

Bekijk ons unieke assortiment kaarsen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Kies uit 1producten vanaf € 95.


Daarna is het bruikbaar als kaars materiaal.

Er zijn een paar artikelen hier over gebruik van parafine in kaarsen etc. Zoek bovenaan de pagina op ‘ kaars ’. Let er wel op dat deze kaarsen voor 1 van Bijenwas gemaakt zijn. Voor een fabrikant is namelijk Bijenwas al voldoende om het label Bijenwaskaars te gebruiken. Dergelijke kaarsen bestaan dus voor uit het giftige en ziekmakende paraffine.


Ook is paraffine goedkoper dan stearine. Er worden veel kaarsen gemaakt op basis van een mengsel van stearine en paraffine , deze kaarsen worden ook wel composietkaarsen genoemd. Paraffine is niet zo gezond.

Stearine- kaarsen zijn harder en iets gladder, de paraffine - kaarsen zijn in regel meer lichtgevend maar trekken vrij snel de kaars krom. Mede om de nadelen bij zowel stearine als paraffine - kaarsen worden de stoffen vaak gemeng om zo de ideale brandbare kaars te verkrijgen. Hierbij is gesteld dat paraffine schadelijk is bij inademing bij het verbrandingsproces. Ik wil graag weten of paraffine schadelijk is bij inademing of bij normaal gebruik van paraffine als grondstof voor kaarsen , zonder dat er sprake is van verbranding. Daaruit bleek dat de kaarsen die zijn gemaakt van paraffine bepaalde stoffen uitscheiden, zoals benzeen en methylbenzeen.


Deze kunnen kanker veroorzaken. De kaarsen die gemaakt zijn van bijenwas of van soja vormen volgens het onderzoek geen gevaar voor de gezondheid. Soms is daar nog wat bijenwas aan toegevoegd. Daarnaast zijn er kaarsen van natuurlijke ingrediënten: bijenwaskaarsen, sojawaskaarsen, koolzaadwaskaarsen en raapzaadwaskaarsen. Vaseline, paraffine , paraffine olie en vaseline olie zijn allemaal minerale oliën.


Minerale oliën’ klinkt je in eerst instantie misschien mooi en gezond in de oren, maar het zijn geraffineerde aardolie derivaten. Het zijn dus niet-biologische niet-levende stoffen, een soort vloeibare plastics. Verfraaien van uw huis met Kaarsen. Ruim assortiment online bestellen!


Op de stranden van Ameland en Terschelling spoelt sinds zondagmiddag paraffine aan. Het mengsels, dat onder meer wordt gebruikt voor het maken van kaarsen , lost niet op in water en is schadelijk voor vogels en andere zeedieren. Gezond maar paraffine kaarsen kunnen de gezondheid schaden.

Zoals met zoveel gezondheidskwesties, vroeger was het beter, veel beter. Die is geleidelijk vervangen door dierlijk vet (talk) en die weer de laatste 1jaar door paraffine. Het branden van (geur) kaarsen zou op termijn kankerverwekkend zijn. Kaarsen werden toen gemaakt van echte Bijenwas.


Bovendien komen bij het verbranden van paraffinekaarsen schadelijke stoffen vrij, zoals benzeen en tolueen. De meeste kaarsen worden namelijk gemaakt van paraffine , een restproduct dat overblijft bij de verwerking van aardolie. Het gaat dan vooral om (goedkope) kaarsen op basis van paraffine. Onder meer benzeen en tolueen verbranden niet omdat de temperatuur van de kaars te laag blijft.


De wetenschappers ontdekten de giftige stoffen doordat ze vijf uur lang kaarsen lieten branden in een ongeventileerde ruimte. Ook dit jaar vinden we tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour paraffine , zoals bijvoorbeeld op Vlieland. Het wordt voor allerlei toepassingen gebruikt, waaronder voor het maken van kaarsen en waxinelichtjes. De wetenschappers beweren dan ook dat deze kaarsen schadelijke dampen afgeven die verband houden met zowel kanker als astma.


Maar: je loopt pas risico als je echt jarenlang kaarsen met paraffine brandt. Zo af en toe een geurkaarsje laten branden is dus geen probleem. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de walm van goedkope kaarsen op termijn kankerverwekkend kan zijn. Dat hebben Amerikaanse media donderdag geschreven. Er bestaan diverse soorten kaarsen , zoals kaarsen gemaakt van bijenwas en kaarsen gemaakt van parafine.


Bij verbranding van paraffine , de stof waar de meeste kaarsen van zijn gemaakt, komen verscheidene slechte stoffen vrij. Er zit namelijk benzeen in, en dat staat bekent als een kankerverwekkende stof. Ik vrees dan ook het ergste voor degene die kaarsvet van parafine kaarsen drinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts