dinsdag 21 juni 2016

Behang trekken

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Of bezoek één van onze winkels. Hoe je behang moet verwijderen hangt af van het type behangpapier en de lijm. Tips om behang te verwijderen door afweken of aftrekken vind je hier.


Voor het behang trekken heb ik twee dagen gepland wat niet uit mag lopen omdat ik de tijdsplanning heel straks heb ingedeeld om het huis af te krijgen.

Wat kan ik het beste doen? Een stoomapparaat huren (heb ik nog nooit eerder gedaan dus heb hier geen ervaring mee) of het behang eraf halen met een natte spons en plamuurmes? Wanneer je besloten hebt om nieuw behang op je muren aan te gaan brengen, zul je in veel gevallen het oude behang moeten verwijderen. Maar je trekt dit behang niet zomaar van de muur af: hier heb je bepaalde spullen voor nodig. Welke spullen dit zijn, lees je hier.


Duw het behang bij wandcontactdozen er zachtjes tegen en trek het vervolgens terug naar achter. Je zal nu de contouren in het papier zien die je makkelijk kan uitsnijden of knippen. Tijdens het drogen krimpt het behang , waardoor het mooi strak trekt.


Soms zal hierdoor een stotende naad iets opentrekken.

Zo’n naadje camoufleert u op voorhand door die plaats een streep latex muurverf op de wand te zetten in de kleur van het behang. Online behang kopen doe je bij dé behangspecialist van Nederland en Belgie. Met behang creëer je snel je eigen thuis. Behangexpert verkoopt alle soorten.


Als het goed nat is laat het behang aan de onderkant al gelijk los en kun je zo een hele baan eraf trekken. Het behang is dus dan al uitgezet. Het weke behang laat zich nu prima plaatsen en kan je het zelfs nog wat schuiven.


Als het de dag er na gaat drogen, trekken vanzelf de bobbels weer weg, doordat het drogende behang gaat krimpen, het trekt zijn eigen dus strak. Misschien komt je behang nog goed als het droogt, dat duurt vaak enkele dagen. Vandaag heeft mijn schoonmoeder de babykamer voor ons behangen , maar er zitten allemaal blazen en ribbels onder het behang.


Volgens mijn schoonmoeder gaat dat nog straktrekken als het droogt. Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. Zorg dat er een duidelijke lijn ontstaat, waarna u het behang op maat kunt knippen of snijden met een scherp hobbymes.


Als u gaat knippen, zou u ook een lichte lijn kunnen trekken met een potloo zodat het behang exact op maat kan worden geknipt. Hierna het behang goed glad strijken en na borstelen zodat het behang goed vastzit. Of je nu een muur hebt met lichte beschadigingen (zoals na het afsteken van behang ), muren hebt met structuur (door middel van structuurverf, sierverf of spachtelputz), muren van beton-, gips- en cellenbetonblokken of muren van glasweefselbehang.


In dit GAMMA stappenplan lees hoe je elke muur met de juiste producten eenvoudig glad maakt. Bij glad behang gaat dit niet op.

Ook is het mogelijk om een stukje restant behang over het gat of de beschadiging heen te houden en dan met een scherp mesje een vierkantje uit te snijden door beide behanglagen heen. Het oude behang wordt dan uit de muur gehaald en daar kan het nieuwe vierkantje netjes ingeplakt worden. Doorgaans wordt het nooit meer aangeraakt en kan er volstaan worden met het opruwen van de ondergrond. Als de achterwand van dun plaatmateriaal is kan het nodig zijn om ook de achterzijde van de kast te behangen om krom trekken van de plaat te voorkomen. Dit behang is geschikt voor grote ruimtes.


Voor kleine ruimtes kun je beter voor pastelkleurig behang gaan, omdat dit behang de ruimte de nodige lichtheid geeft. Geel behang kan de concentratie en creativiteit bevorderen en is dus ideaal voor op kantoor of school. Rood behang trekt de aandacht en wekt de eetlust, en is dus ideaal voor in de keuken.


Zo kan je die problemen al vermijden. Een kijkje naar de muren in een nieuwe woonst leveren al snel vele lagen behang op. Een lelijke muur is natuurlijk geen zicht.


Opnieuw behangen geeft het mooiste resultaat maar is ook het meest tijdrovende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts