donderdag 30 juni 2016

Behang verven met latex

Bekijk het gehele assortiment behang. Of bezoek één van onze winkels. De Grootste Verfleverancier van Nederland. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape.


Als je eroverheen schildert, lost de lijm op en krijg je blaasvorming.

Dit verdwijnt meestal weer als de verf opdroogt. Tip 1: voor een extra mooi resultaat kun je de naad kitten tussen plafond en muur met een. Het behang is nu voorberei dus nu kun je aan de slag met het verven ! Begin eerst met het verven van de randen en hoeken met een kwast.


Daarna kun je aan de slag met de verfroller om verf aan te brengen. Verf het oppervlak zowel verticaal als horizontaal, om het vervolgens verticaal uit te strijken. Het aantal lagen dat je aanbrengt kan.

Behang verven met muurverf is dus zeer goed mogelijk, dit is vaak erg goede verf. Er kan simpelweg latex muurverf gebruikt worden voor het behang verven. Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is. Je hebt tegenwoordig zulk mooi behang en dan vooral vliesbehang, waarbij je de muren insmeert met lijm en het behang er droog aanbrengt, wat je echt zelf kun doen. Als je toch dit niet wil zijn er wel behangsoorten die je met een latex kunt witten.


Waarschijnlijk ben je niet in één dag klaar met al het behang te verven. Misschien kom je met alle voorbereidingen aan één deel van de muur toe. Om de volgende dag of een paar dagen later snel verder te kunnen is verstandig om je schildermateriaal op de juiste manier op te bergen. Oud behang is vaak geplakt met lijm op poederbasis. Het nadeel daarvan is dat als die lijm weer nat wordt de lijm ook weer oplost en het behang ook weer los kan komen te zitten, of je krijgt misschien last van blaasjes onder het behang.


Je doet er dan goed aan om een primer aan te brengen die dat kan voorkomen. Met enkele tips, die je kunt toepassen, gaat het jou lukken op het behang netjes en mooi te verven. Het sauzen van behang , is niet zo moeilijk maar je moet toch even letten op enkele zaken tijdens het verven. Als het al met latex is behandeld wat geeft de verdunde latex dan nog voor toegevoegde waarde? Heb zelf ook het probleem van donkere ondergrond bij mijn vlies behandeld opgelost met een emmer ok latex van euri.


En heb geen probleem ondervonden met het behangen.

Of je over behang heen kunt verven , hangt geheel van het soort behang af en van de staat waarin dat behang verkeert. Over sommige soorten kun je prima verven , maar als je dat eenmaal hebt gedaan is het heel moeilijk later het behang er weer af te krijgen. Wij hebben nu intussen jaar geleden onze muren geverft met latex verf en nu (na jaar) komen er op bepaalde stukken op de muur heel veel blaasjes in de verf. Vind een ervaren en betaalbaar schilder die voor u uw behang kan schilderen. Is het mogelijk om behang te schilderen?


In deze aflevering vertel ik je hoe jij over behang kunt verven als je deze tips goed uitvoert. Kan ik een muur met acryl behang laten overspuiten met latex muurverf? Ook uw muur met acryl behang kunt u laten overspuiten met latex muurverf.


Acryl behang bestaat uit acrylaatverf op papier en is hierdoor milieuvriendelijk. Om bobbels na het verven te voorkomen testen wij het acrylbehang alvorens dit te spuiten. Het renovlies behang is de ideale keuze om de muur voor het oog strak af te werken. Goedkoper en praktischer dan stucwerk, terwijl je bovendien de mogelijkheid hebt om het behang in iedere gewenste kleur te verven. Je kunt het behang verven , waardoor je ook de banen nog nauwelijks zal zien.


Wanneer het behang loshangt of beschadigt is kies je best voor nieuw papier of lap je het eerst op met behangerslijm. Er zijn twee belangrijke aandachtspunten: Hechtingslaag. Behang van vroeger werd niet gemaakt met de bedoeling het later te overschilderen. Ook als dit behang een patroon heeft, kun je het vaak gewoon verven. De lijm waarmee je papieren behang op de muur plakt is vaak wateroplosbaar.


Papieren behang kun je niet altijd beschilderen. Als het behang vervolgens met een verf op waterbasis beschildert, kan de lijm oplossen wat blaasvorming in het behang veroorzaakt. Destijds hebben wij het bouwbehang op de muren laten zitten en met latex geverfd.


Nu overwegen we om opnieuw te behangen , maar kan dit over het geverfde behang ? Of is het beter om dit oude behang er eerst af te halen en dan het nieuwe behang op de betonnen ondergrond te plakken? Glasweefselbehang is het perfecte materiaal voor muren met scheurtjes of kleine beschadigingen. Het materiaal is oersterk en werkt brandvertragend. Er bestaan echter wat misverstanden over het behang en het verven ervan. Veel mensen kiezen voor latex muurverf.


Wist je dat latex muurverf na het opdrogen een waterdichte ‘huid’ vormt op de muur? Hierdoor kun je eventuele vlekken en ander vuil makkelijk afnemen met water en een spons, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de verf loslaat. Latex muurverf kan in de bouwmarkt in de gewenste kleur gemengd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts