vrijdag 24 juni 2016

Gordijnen wassen

Bestel online of boek onze service! Of bezoek één van onze winkels. Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Je gordijnen wassen en onderhouden, lees hier alle tips. Niet de favoriete klus van veel mensen maar soms moet het toch gebeuren, je gordijnen wassen.

Om de perfecte uitstraling van je gordijnen te behouden is het belangrijk dat ze er altijd fris en schoon uitzien. Gordijnen wassen zonder de haakjes eruit te halen! Vouw het gordijn op met de haakjes tegen elkaar aan, een pantykousje eromheen knopen en de kous over de haakjes. Optie 2: (Over) gordijnen wassen met de hand.


Kies altijd voor een milde zeep om beschadiging van het materiaal te voorkomen. Als je jouw gordijnen niet in de wasmachine mag wassen kun je er ook voor kiezen om het met de hand te reinigen. Het is meer tijdrovend om gordijnen met de hand te wassen.


Dat is niet erg, want het is ook niet verstandig om ze heel vaak te wassen. Re: Kan je gordijnen wassen ?

Ik heb roomwitte gordijnen , dus het was echt een bloedbad! Maarrrr, het is er uitgegaan! Gewoon op graden wolwas doen en dan kan er niets mis gaan. Ik heb voor de voor- en garagedeur velours gordijnen hangen.


Ooit eens gekocht voor een prikkie van een forummer. Nu zijn ze toch wat vies geworden en wil ik ze wassen. Besluit je gordijnen toch zelf te wassen , lees dan goed op de bon welke wasvoorschriften gelden voor jouw gordijnstof, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd bij het wassen rekening met het volgende: Verwijder alle haken uit de stof.


Probeer de gordijnen in een grote sloop te wassen om beschadiging te voorkomen. Uw vitrage ziet er langer wit uit als u hem 2akeer per jaar wast. Gebruik bij het wassen vitrage wit van Nibro. En zoals al eerder is verteld centrifugeren en vochtig ophangen en uit laten lekken. IK was mijn vitrage altijd in januari april en september.


Bekijk het gehele assortiment gordijnen. De beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment vind je bij Leen Bakker. Mooie producten met aantrekkelijke prijzen en gratis verzending! Kies uit 2producten vanaf € 199.


Veel vitrages en inbetweens zijn van polyester, die kunnen prima gewassen worden. Bij overgordijnen is dat niet altijd het geval.

Sommige moeten naar de stomerij. Het stomen van uw gordijnen is de meest veilige manier om gordijnen te reinigen. Bijna alle gordijnen , ongeacht welk materiaal, kunnen worden gestoom maar niet alle gordijnen kunnen worden gewassen.


Een verkeerde behandeling door gordijnen te wassen kan er dus voor zorgen dat deze worden geruïneerd. Ramen en gordijnen vind je bijna in elke kamer in huis terug. De meeste gordijnen (vitrages) zijn gemaakt van polyester en zijn dus machinewasbaar. Liesbeth geeft je graag enkele aandachtspunten mee bij het wassen van gordijnen.


Bij alle gordijnen wordt een wasvoorschrift meegeleverd. Hierop staan de bovenstaande zaken beschreven. Hiernaast staat ook de krimptolerantie beschreven.


Als je dus gordijnen hebt hangen die perfect tot de grond komen, kan het zijn dat ze na het wassen toch een stukje. In de wasmachine wassen is niet aan te raden. Een winkelier in gordijnen raadt het volgende aan: a. Bij het zelf wassen van gordijnen , dienen de volgende regels in acht te worden genomen: 1. Geen agressief wasmiddel b. Ruim sop (in teil of bad) 4. Wat doe je als je glasgordijnen grijs of grauw zijn geworden?


Maar heb je dat ook, dat je zelfs na een intensieve wasbeurt nog altijd de indruk hebt dat ze niet zo wit zijn als tevoren, toen ze pas nieuw waren? Je kan toch niet om de haverklap je gordijnen vernieuwen, omdat je van oordeel bent dat ze niet helemaal wit zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts